Zeeweg vanaf medio april weer tweemaal dubbelbaans begaanbaar

Vanaf november 2016 is hard gewerkt aan de natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg, die de waterleidingduinen met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland verbindt. Met afsluitingen en wegversmallingen heeft de aanleg van de natuurbrug de afgelopen maanden voor de nodige verkeershinder gezorgd. Vanaf medio april is de Zeeweg weer in twee richtingen dubbelbaans begaanbaar.

Deze natuurbrug is een belangrijke in een schakel van 3 natuurbruggen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Nergens anders in Europa is een dergelijk duinlandschap in een dergelijk goede staat. Maar de versnippering die in het gebied is ontstaan door de aanleg van wegen bedreigt deze goede staat van het systeem. Versnippering van het natuurgebied leidt tot verkleining en isolatie van leefgebieden van organismen en toename van zogeheten randeffecten. Gezamenlijk bedreigen ze in sterke mate de biodiversiteit en daarmee de kwaliteit van het gehele natuurgebied. Deze natuurbrug herstelt datgene dat ooit door de aanleg van wegen en spoorwegen is beschadigd. Als de bruggen er zijn, kan de natuur zich gaan herstellen. Dat is in het belang van allerlei dieren én de mensen.

Hoewel het verkeer geen hinder meer ondervindt van de aanleg van de natuurbrug, zijn de werkzaamheden nog niet ten einde. In het voorjaar wordt een laag zand aangelegd, zodat de brug in het najaar van 2017 kan worden beplant. In de nazomer vindt de feestelijke opening plaats.


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

3 daags Music & Hippie Festival


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..