Circuit Zandvoort

Onlosmakelijk verbonden met Zandvoort is Circuit Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit met een historie die ruim 70 jaar teruggaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden fans in vervoering brengen. Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Deutsche Toerenwagen Masters (DTM) en de Masters of Formula 3.

Zandvoort, beachforracing


Geschiedenis van het circuit

Van stratencircuit naar Duitse paradestraat tot Formule 1 circuit. Circuit Zandvoort heeft een rijke geschiedenis vol indrukwekkende races. Lees zelf alles over de list van burgemeester Van Alphen en de ontwikkeling van één van de mooist gelegen racecircuits.


Historische races

Op het Zandvoortse circuit worden al ruim 70 jaar races vol spanning gereden, waarbij op het scherpst van de snede wordt gestreden om een podiumplaats. Helaas niet altijd met een goede afloop. Lees hier meer over enkele historische races.


Racekalender

Gedurende het jaar worden diverse races verreden op het Zandvoortse circuit en vinden er verschillende evenementen plaats. Wil je weten wat er de komende periode op de circuitagenda staat? Kijk dan snel verder.


Coureur voor één dag

Ervaar zelf hoe het is om als een echte coureur op het circuit van Zandvoort te rijden! Rijdend in een Lamborghini, Porsche of een andere spectaculaire auto waan je je zich een echte coureur!


Basic Safety Compact slipcursus

De Slipcursus Compact bied je waardevolle kennis zoals het beoordelen van risico’s. Op de juiste manier en correct reageren op onverwachte situaties, staat hierbij centraal. Denk aan hard remmen in de regen, iets te hard een bocht nemen of uitwijken op sneeuw. Al deze manoeuvres kunnen vervelend aflopen als je niet weet wat je moet doen.