Zandvoorts speciaal bier geïntroduceerd

Het eerste Zandvoortse bier is dinsdagmiddag op het Raadhuisplein gepresenteerd aan burgemeester Niek Meijer en wethouders Gert-Jan Bluijs en  Gerard Kuipers. Zij mochten het eerste gerstenat dat speciaal voor onze badplaats gebrouwen is, als eersten proeven. De reacties waren zeer lovend.

Zandvoorter Danny Keyzer liep al een poosje rond met het idee om een eigen Zandvoorts biertje te (laten) brouwen. Hij brouwt zelf thuis zijn eigen bier maar vond dat Zandvoort, als zichzelf respecterende badplaats, een eigen bier nodig heeft. Hij maakte kennis met Marcel Busscher van lunchroom Rabbel en Rob Peterse van het Wapen van Zandvoort en zag niet veel later zijn droom uitkomen.

“Speciale bieren zijn tegenwoordig een echte hype; je ziet ze overal. Ik ben gaan zoeken en ben bij een vrij nieuwe Haarlemse brouwerij terecht gekomen: het ‘Uiltje’. We hebben een speciaal biertje ontwikkeld dat nu op fles en op tap verkrijgbaar is. Maar let op: voorlopig in beperkte mate”, zegt Keyzer, die toevallig op de Brouwersgracht in Amsterdam geboren is.

“Het is een ‘pale ale’ speciaal bier van Amerikaanse hopsoorten geworden dat heel drinkbaar is. Het is dus geen pilsener als de bekende grote merken. Voorlopig zijn er een aantal zaken in het centrum die het gaan verkopen. We hebben ook een speciaal glas in Duitsland laten ontwikkelen, met een brede opening zodat de geur van het bier tegelijkertijd met een slok beoordeeld kan worden. Over de naam en het etiket is ook nagedacht. Het Zandvoorts speciaal bier heet ‘Scharrehop’ en het etiket toont de kop van een hert op een hopvrucht, met strand, zee en een circuitvlag op de achtergrond”, vertelt hij enthousiast. Proost!

Update:
Het bier is te bestellen bij de volgende ondernemers in Zandvoort:
HoReCa:
– Rabbel
– Wapen van Zandvoort
– Dranklokaal Laurel & Hardy
– Grand café Zin
– Lunchbreek
– Vischrestaurant De Meerpaal
– Grand café XL
– Restaurant de Meester
– Mollie & co
– De Drie Aapjes
– Filoxenia
– San Remo ijsalon
– Hotel Faber

Strandpaviljoens:
– Club Nautique
– De haven van Zandvoort
– Beachclub Tien
– Tent 6
– Strandpaviljoen aan Zee nr 12

Winkels:
– De Kaashoek
– Tromp


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

3 daags Music & Hippie Festival


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..