Tips voor kinderen

Zandvoort aan Zee is een waar paradijs voor kinderen. Er is van alles te ontdekken en beleven, zoals zandkastelen bouwen, springen in de golven of op ontdekkingsavontuur door duinen. Maar er is nog veel meer te zien en te doen! Ook als het weer zich niet van haar beste kant laat zien hoeven kinderen zich niet te vervelen.

 


Center Parcs Park Zandvoort

In Center Parcs Park Zandvoort kun je heerlijk zwemmen, bowlen, mini-golfen, jumpen, tennissen en squashen, de dieren aaien in de kinderboerderij of spelen bij één van de vele speeltuintjes. Er worden ook nog eens een heleboel leuke activiteiten georganiseerd!


Het Jutters Mu-ZEE-um

In het Jutters Mu-ZEE-um vind je alle schatten die op het strand van Zandvoort aan Zee gevonden zijn. Van een mammoettand tot flessenpost en van een stukje van een ruimteraket tot een heleboel schoenen. Er is ook een aquarium met dieren die in de Noordzee leven.


Linnaeushof

Op slechts 11 kilometer afstand van Zandvoort aan Zee bevindt zich de grootste speeltuin van Europa. Uren speelplezier in de buitenlucht staan je hier te wachten.


Speeltuin Groenendaal

Voor een fantastisch dagje uit kom je naar het Groenendaalse bos met Speeltuin Groenendaal. Deze speeltuin heeft tientallen speeltoestellen gelegen op een prachtig terrein. Het is de grootste en vooral gezelligste buitenspeeltuin in de regio Kennemerland.


Bunkerwandeling

In de duinen bevinden zich vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Wil je meer weten over deze betonnen kolossen? Ga dan eens mee met onze gids. Hij kan je van alles over de bunkers vertellen. Durf jij een kijkje te nemen in zo’n donkere bunker?


Circus Zandvoort

In Circus Zandvoort is voor iedereen wat te beleven. Voor de kinderen bevindt zich op de onderste verdieping een grote spelletjeshal, een verdieping hoger kunnen de volwassenen een gokje wagen en weer daarboven is een bioscoop te vinden waar films voor verschillende leeftijden worden vertoond.


Het strand van Zandvoort

Op het Zandvoortse strand kun je je urenlang vermaken. Zwemmen, voetballen, een zandkasteel bouwen, schelpen zoeken. Zelfs als de zon niet schijnt is het een ideale speelplek.


Pannenkoeken eten!

Waar zijn kinderen gek op? Pannenkoeken! In Zandvoort aan Zee zijn twee restaurants waar je een heerlijke pannenkoek kunt eten. Bij De Zeerover stap je een echt piratenschip binnen en Pannenkoekenhuis de Duinrand is lekker knus en heeft een heerlijk buitenterras.


De Zandvoortse Duinen

In de duinen kun je uren zoet zijn. Spelen in en om de bunkers, de mooiste hutten bouwen die je kunt bedenken en kijken naar alle dieren die er rondlopen! Misschien zie je wel één van de vele damherten, vossen, konijnen, wisenten of andere bewoners van het gebied?


Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Ontdek de natuur door te kijken, te voelen en te ruiken. In dit bezoekerscentrum vind je niet alleen een vaste tentoonstelling over duinnatuur, er is ook een gezellig café en buiten vind je een leuke natuurspeelplaats.