Strand – Veilig en Schoon

Het strand hoort bij Zandvoort aan Zee. Om jou een fijne dag aan zee te bezorgen zorgen wij dat het veilig en schoon blijft. Maar ook jij kunt een steentje bijdragen door afval netjes weg te gooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo houden wij met zijn allen het strand schoon!


Blauwe Vlag

Sinds mei 2004 heeft Zandvoort aan Zee de Blauwe Vlag. Dit is een internationaal keurmerk voor schone en veilige stranden. Er moet hiervoor aan een groot aantal criteria worden voldaan. Zoals: goede kwaliteit van het zwemwater, goede faciliteiten op het strand, de aanwezigheid van een EHBO-post en voorzieningen voor mindervaliden.


ECO XXI

Zandvoort aan Zee heeft ook de zilveren award van het duurzaamheidskeurmerk ECO XXI. Dit wordt nationaal en internationaal gezien als het duurzaamheidskeurmerk voor toeristische gemeenten. Het programma ECO XXI brengt de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid bij gemeenten in kaart en laat ook zien waar mogelijke verbeterpunten liggen.


Reddingsbrigade

De Zandvoortse Reddingsbrigade heeft als voornaamste doel het ‘het voorkomen van de verdrinkingsdood’. Daarnaast verzorgt de reddingsbrigade onder andere de bewaking van strand- en badgasten gedurende de zomermaanden en komen ze op oproep bij calamiteiten in de wintermaanden.


EHBO

In de zomermaanden is op stranddagen EHBO Strandpost ‘De Rotonde’ geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De post is centraal gelegen en is te vinden bij strandafgang Badhuisplein tussen strandtent 9 en 10. Je kunt er terecht voor eerste hulp en informatie over andere hulpdiensten. Ook is op deze locatie het meldpunt voor verdwaalde kinderen gevestigd


Kindveiligheid

Een dagje naar het strand is een feestje voor kinderen! Lekker spelen in het zand, zwemmen in de zee misschien nog een ijsje. Maar zorg wel dat je goed voorbereid weggaat, wij geven graag een aantal tips voor een veilig dagje strand in Zandvoort aan Zee!


Mui

In de zee kun je lekker zwemmen, surfen of dobberen op een luchtbed. Maar de wind en de stroming kunnen soms verraderlijk zijn. Zo kan er tussen twee zandbanken een gevaarlijke stroming ontstaan die ook wel een mui genoemd wordt. Probeer nooit tegen deze stroming in te gaan, maar laat je meevoeren en zwem daarna rustig terug naar de kant.