Ruisende zee en ronkende motoren

Zaterdagochtend 10.00 uur. Ik breng mijn kinderen naar hun hobby scouting, hobby’s zijn ideaal om even zonder kinderen het huishouden te doen… Uh, ik trek dus mijn hardloopoutfit aan en ga lekker een stukje hardlopen.

Ik vertrek richting de boulevard want het waait niet zo hard en dan is het heerlijk om langs de zee te rennen. Tijdens de halve marathon van de Zandvoort Circuitrun moeten we ook een hels stuk van 7 km over het strand rennen, dus ik besluit een strandafgang naar beneden te nemen en een stukje strand mee te pakken. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Het is nog redelijk rustig op het strand op een paar wandelaars en wat honden na, die net als ik na de regen van de afgelopen dagen genieten van het zand en de zee. Hoewel ik altijd met muziek op loop doe ik mijn oordopjes uit om te genieten van het geluid van de ruisende zee. Heerlijk! Ik ren richting Bloemendaal aan Zee en neem daar de opgang naar boven. Tip: loop de opgang naar boven en ga niet rennen, want dat mulle zand is echt killing.

Omdat ik een beetje last van mijn knie heb en hem niet wil forceren, doe ik het vandaag rustig aan en ren ik een rondje van ongeveer 6 kilometer. Dus ik neem de ingang van het fietspad van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland weer terug richting Zandvoort. Een prachtig gebied waar ik graag ren maar waar je overigens ook lekker kunt fietsen. Ik heb nog steeds mijn oordopjes uit en hoewel het meestal stil is in de duinen met af en toe een kwetterende vogel, hoor ik nu het heerlijke geluid van ronkende motoren: de Final 4 races zijn bezig op het circuit. Als ik uit de duinen kom ben ik al bijna thuis, ik trek nog een laatste sprint en loop nog even lekker uit. “Gelukkig” heb ik nog wat tijd over om stof te zuigen voordat mijn kinderen thuis komen.

Hester


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Een rondje door de achtertuin


Lees Meer..