Parkeren in Zandvoort

Zandvoort is een “eiland” omsloten door prachtige natuurgebieden. Tijdens de autorit ervaar je vast een voorproefje van het unieke duinlandschap en de imposante villawijken. Genoeg te zien dus, maar waar parkeer je na deze prachtige rit de auto?

Om ook in de zomer voldoende parkeergelegenheid te bieden zijn er in Zandvoort een groot aantal locaties waar je kunt parkeren. Het merendeel van deze parkeerplaatsen is betaald of alleen voor vergunninghouders. Let dus goed op waar je je auto parkeert om te voorkomen dat je na een heerlijke dag strand onaangenaam verrast wordt.

Om je goed voor te bereiden kun je op deze kaart zien in welke parkeerzone jij je auto hebt gezet.

Hier vind je een overzicht van de actuele tarieven voor parkeren in Zandvoort.

De meeste ruimte heb je op de boulevard, parkeerterrein de Zuid en in het centrum in parkeergarage LDC (‘Louis Davids Carre’).

Elektrische auto’s

In Zandvoort zijn verschillende plekken waar je jouw elektrische auto op kunt laden. Op dit moment vind je laadpalen voor elektrische auto’s op de volgende locaties:

 • Tjerk Hiddestraat 110
 • Doc. Joh. G. Mezgerstraat 26A
 • Ronald Ketellapperstraat 15
 • Vondellaan 55
 • Flemingstraat 176
 • Keesomstraat 311
 • Sophiaweg 4
 • Zandvoortselaan 1
 • Tolweg 10
 • Koninginneweg 23
 • Brederodestraat 1F
 • Swaluëstraat 12a
 • Hogeweg 37
 • Ing. G. Friedhoffplein 8
 • P-garage Centrum (Louis Davids Carre) – 4 laadplekken

Daarnaast worden er op dit moment nog laadplekken gerealiseerd op De Ruyterstraat 2, Lorentzstraat 355 en Frans Zwaanstraat 78.

Kijk hier voor een kaart met de verschillende laadplekken voor elektrische auto’s.

Wil je er zeker van zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over het parkeren van je auto in Zandvoort, dan kun je altijd nog de trein nemen. Deze rijdt in de zomer 4 keer per uur vanaf station Amsterdam Centraal via Haarlem naar station Zandvoort. Je stapt op slechts 250 meter van het strand uit.


Boulevard en nabij de boulevard

Hier geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 22.00 uur. Je kunt betalen met muntgeld, pin of telefoon. Parkeertarieven bij parkeermeters: Minimale inworp: € 0,50 Uurtarief: € 2,50 Dagdeel (5 uur): € 10,30 Dagkaart (10 uur): € 13,45


LDC Parkeergarage Centrum & Parkeerterreinen

Betaald parkeren in Zandvoort kan op diverse parkeerterreinen en in de parkeergarage in het centrum. Wil je meer weten over de parkeerterreinen en de parkeergarage in Zandvoort aan Zee? Kijk dan verder.


Het centrum

In de straten in het centrum (rond de winkels) geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 20.00 uur met een maximum parkeerduur van 2 uur. Zomertarief: 1 uur € 2,50 (minimale inworp is € 0,50). Wintertarief: 1 uur € 0,50 (minimale inworp is € 0,50) (1 november t/m 28 februari).


Ben je vergunninghouder?

Een aantal wijken is gereserveerd voor bewoners en bedrijven met een parkeervergunning. Deze gebieden worden met borden aangegeven. Zonder vergunning mag je in deze straten niet parkeren.


De Frans Zwaanstraat

Voor de parkeerplaatsen in de Frans Zwaanstraat (tussen de Lijsterstraat en de Patrijzenstraat) geldt dat indien een voertuig voorzien is van een parkeerschijf waaruit de aanvang van de parkeerduur blijkt, over de eerste twee uur geen parkeerbelasting verschuldigd is. Voor de overige parkeerduur is het volgende tarief van toepassing: € 2,50 per uur


Mindervaliden

Op diverse plekken in Zandvoort zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor houders van een geldige invalidenparkeerkaart. Deze plaatsen zijn voorzien van een bord. De eerste twee uur is het gratis parkeren, daarna geldt het gebruikelijke parkeertarief.


Betalen

Bij alle parkeerautomaten kun je zowel met een pinpas als met contant geld betalen. Ook is het mogelijk om voor meerdere dagen vooruit te betalen. Er zijn verschillende manieren om met uw mobiele telefoon te betalen voor parkeren. In Zandvoort kan dat via aanbieders Yellowbrick, ParkLine, ParkMobile en sms&park.


Parkeerroute

Parkeerrouteborden leiden je via de kortste route naar parkeergelegenheden. De aanwijzingen staan op de borden ‘P-route’, met een nadere aanduiding over de parkeerplaats. Zo weet je precies waar je kunt parkeren in Zandvoort.