Metropoolregio Amsterdam

Je hebt de musea gezien, de markten afgestruind, door de grachten gevaren en de knusse wijk de Jordaan verkend? Dan hebben wij goed nieuws: er is meer dan alleen de Amsterdamse binnenstad. Veel meer! In nog geen half uur fietsen rijd je al door Hollandse polderlandschappen die je wellicht herkent van de schilderijen van Rembrandt. Zoals het Werelderfgoed gebied de Beemster. Een oase van groene polders, waterwegen, 38 kilometer dijk, gerestaureerde molens en fraaie stolpboerderijen. Groen en ongerept is ook het gebied langs de rivier de Amstel. In no time fiets je langs grazende koeien, imposante landhuizen en historische dorpjes. De uitgestrekte Nederlandse stranden zijn ook dichtbij. Hip and happening in Bloemendaal, knus en levendig in Zandvoort, Nederlands oudste badplaats. Neem ook wandelschoenen mee, want een loop door de glooiende duinen is prachtig. Of wat dacht je van een dagje cultuur snuiven in schildersstad Haarlem, winkelen in Batavia-stad – outlet paradise!- of in de luxe van luchthaven Schiphol? De diversiteit is wat de Metropool Amsterdam zo bijzonder maakt. En dat alles in maximaal 45 minuten rijden van Amsterdam dankzij het fijnmazige openbaar vervoersnetwerk. Kies een regio en maak van elke vakantiedag iets speciaals.


Amsterdam

Zandvoort aan Zee heeft een directe treinverbinding met Amsterdam. Binnen 30 minuten reis je vanaf het strand naar Amsterdam Centraal Station, waardoor je een heerlijke dag zonnen eenvoudig af kunt wisselen met een bezoek aan onze bruisende hoofdstad.


Amsterdam Beach

Zandvoort is een badplaats zoals een badplaats hoort te zijn. Met cafés, restaurants, bars, nightclubs en een groot casino. Uiteraard ontbreekt een levendig winkelgebied niet. Je zult je ook verbazen over de kleine steegjes en oude gebouwen in het centrum, zoals Het Raadhuis van Zandvoort, een bouwwerk uit 1912 in Hollands Classicistische stijl.


Dutch Dunes

Tussen Zandvoort en IJmuiden ligt Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een schitterend duingebied van zo’n 38 hectare. Niet voor niets trekt dit jaarlijks twee miljoen bezoekers. Hier leven ruim honderd verschillende vogelsoorten, herten, konijnen en reeën, maar ook grote grazers zoals Schotse Hooglanders en een klein aantal Wisenten.


Authentic Haarlem

Als je de trein neemt naar Haarlem dan vallen liefhebbers van Jugendstil meteen met hun neus in de boter. Je arriveert hier namelijk op één van de mooiste stations van Nederland, gebouwd in een Nederlandse variant van Jugendstil. Kenmerkend voor dit station uit 1906 zijn oa de vele tegeltableaus, het siersmeedwerk en het opvallende houten seinhuis.


Flowers of Amsterdam

Wie Holland zegt, zegt bloemen. Paarse hyacinten, roze tulpen, gele narcissen; in de bollenstreek zie je ze in het juiste seizoen overal. Bezoek ook de wereldberoemde bloemenveiling met miljoenen verschillende bloemen en planten.


Castles & Gardens

Volg simpelweg de rivier de Amstel die begint in de binnenstad en in no time fiets je langs grazende koeien, imposante landhuizen en historische dorpjes. En het leuke is: langs de rivier barst het van de gezellige restaurants en cafés met zonnige terrassen. Een tocht met een gehuurd fluisterbootje zal je niet snel vergeten.


Old Holland

In Edam, Volendam en Marken lijkt het alsof de tijd is stil blijven staan. Kom je per boot aan dan zie je de houten vissershuisjes al van ver langs de dijk staan. Zelfs klompen en klederdracht worden hier door enkele bewoners nog gedragen. De Zaanstreek met molens, oude pakhuizen en fabrieken ademt dezelfde sfeer uit.


New Land

Het Nieuwe Land is een ideale omgeving voor landschapskunst. Een voorbeeld hiervan is de gigantische sculptuur ‘Exposure’ van de Britse kunstenaar Antony Gormley. Een ander voorbeeld van landschapskunst is De Groene Kathedraal uit 1987 van kunstenaar Marinus Boezem. Ernaast staat de zogenaamde negatieve kathedraal.


The Big Lake

Het Markermeer en IJsselmeer zijn prachtige vaargebieden voor watersporters. Met een zeilboot, jacht of catamaran is het een uitdagende omgeving, ook voor de geoefende watersporter. Op het IJsselmeer en het Markermeer mag je sneller dan 20 km/u. Hierdoor is powerboating dus mogelijk; je mag er zo snel varen als je wilt, sneller dan op de Autobahn!