Endurance 4-uurs Mountainbike race op Zandvoort

Vorig jaar was de eerste 4-uurs ‘Endurance’-ATB/MTB race van Zandvoort. Een ‘try-out’ van een nieuw evenement om het Mountainbiken in Zandvoort onder de aandacht te brengen en om de bekende MTB-ers in en om Zandvoort een uitdagende race voor te schotelen in een unieke ambiance. Gelijktijdig wordt ook de Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap voor GT- en tourwagens verreden op Circuit Zandvoort.

Vorig jaar was de race kleinschalig met een kleine 50 deelnemers. Komende editie (5 januari 2019) krijgt de vriendschappelijke MTB-race een serieuzer vervolg. De samenwerking met het Circuit Zandvoort is optimaal. Het Circuit Zandvoort is een zeer goed gastheer voor de Dunebikers en MTB-ers die inmiddels uit het hele land naar Zandvoort komen.

Ook nieuw is de zaterdagmiddag van 12 uur tot 14.30 uur. Dan staan er Mountainbikes klaar voor bezoekers. Ook elektrische MTB’s zijn aanwezig. Onder begeleiding kunnen sportliefhebbers, beginners, kinderen het Dunebikers parcours rijden. Dus het wordt echt een evenement voor iedereen! De opbrengst van de dag gaat naar de Stichting Dunebikers om het parcours te onderhouden en vernieuwen.

De prijsuitreiking wordt uitgebreid; er komt een recreanten-klasse bij, de tijdregistratie gaat officieel en nog wat zaken zijn verbeterd. Het enthousiasme van deelnemers van vorig jaar was zo groot, dat wij afgelopen periode veel verzoeken hebben gehad om al te mogen inschrijven… een goed teken!

De Endurance-race start om 15.30 uur en wordt afgevlagd met vuurwerk naast de hoofdtribune in het donker om 19.30 uur (gelijk aan de autorace).
De opzet van de race is eenvoudig. Zoveel mogelijk rondjes rijden in 4 uur. Het ronde-parcours wordt gemaakt van de onverharde weg en het Dunebikers MTB-parcours. Een team bestaat uit maximaal 4 rijders en die mogen per ronde wisselen. Er is een wedstrijd- en een recreantencompetitie.

De start en verzamelpunt is in restaurant ‘La Course’, bij het ‘tunneltje’ richting het paddock. De toeschouwers (gratis toegang) kunnen zich daar ook vermaken. Bij het ‘wisselpunt’ op het terras kunnen toeschouwers zowel de autorace bekijken als de Mountainbikers toejuichen. De deelnemende fietsers kunnen daar wachten op hun teamgenoot en op adem komen.

De organisatie ligt in handen bij mountainbikeninzandvoort.nl en Versteege wielersport, met behulp van Circuit Zandvoort en de Dunebikers.

Johan van Marle: “Mountainbiken in Zandvoort, rondom en op het Dunebikers-parcours verdient aandacht. Sportief bezig zijn vindt nagenoeg iedereen leuk, en de drempels over moeilijk, kan niet, durf niet en ik heb geen fiets, nemen we weg. Kom en probeer het”.

Mark Rasch, van Versteege Wielersport: “Het door vrijwilligers aangelegde Dunebikers parcours is een prachtige en sportieve ontwikkeling. Een verrijking voor Zandvoort. Dit evenement heeft veel potentie om te groeien naar een jaarlijks hoogtepunt, wat Zandvoort, het Circuit en de sport ten goede komt”

page1image3671056page1image3793360page1image3793568page1image3793776

Over Mountainbikeninzandvoort.nl

MTBiZ is een jonge organisatie die het MTB stimuleert, promoot en faciliteert in Zandvoort. Voor speciale evenementen, instructie dagen (hoe leer je Mountainbiken), rijden in het donker, uitjes voor bedrijven en groepen of toeristen. Meer informatie is te vinden op www.mountainbikeninzandvoort.nl

Over Versteege Wielersport

Versteege Wielersport bestaat al meer dan 80 jaar en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een specialist in sportieve en stadsfietsen in Zandvoort. Versteege richt zich op de verkoop en reparatie van de betere kwaliteitsfietsen. Met onze jarenlange ervaring proberen wij altijd de beste service en een deskundig advies te brengen aan onze klant. Zie voor meer informatie www.versteegewielersport.nl

Impressie vorige jaar klik hier voor de foto’s en uitslagen

 


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..

Persbericht: Open NK Sup wave 2019


Lees Meer..