Eerste lustrum Kids Adventure Week groot succes!

De vijfde editie van de Kids Adventure Week in Zandvoort aan Zee is wederom een daverend succes geworden en heeft zelfs de eerdere edities overtroffen. Met een bomvol programma met ruim 60 activiteiten variërend van een gratis kleutervoorstelling tot een echte anti-slip cursus hoefden basisschoolkinderen zich geen moment te vervelen. Uiteraard stond de hele week onder toezicht van Kinderburgemeester Gaia van der Moolen, die haar tijdelijke functie met verve heeft vervuld.

Nadat de Kinderburgemeester de Kids Adventure Week op Stoere Zaterdag officieel had geopend, mocht zij ook het Heldenplein openen. Op het Badhuisplein hadden de verschillende hulpdiensten zich verzameld zodat kinderen kennis konden maken met deze hedendaagse helden. Er werd druk gekeken in de ambulance en politieauto, geklommen op de boot van de KNRM en jetski van de Reddingsbrigade en ook gingen er diverse helden mee naar grote hoogte in het bakje van de ladderwagen van de brandweer. Het Rode Kruis vertelde alles over het helpen van mensen, dus we hebben er wat kleine helden bij!

Ook de overige activiteiten in de rest van de week waren populair, waardoor bepaalde activiteiten zelfs meerdere keren in werden gepland. Paardrijden, een mini high tea, je eigen pizza maken, een modeshow, een Ox board testen, een freestyle footbal clinic, een chocolade workshop of kijken bij de Sterrenwacht: allen waren zeer in trek bij de kinderen. Helaas kon niet voorkomen worden dat sommige kinderen op de reservelijst geplaatst moesten worden. Gelukkig waren er voldoende andere activiteiten waar zij alsnog aan deel konden nemen.

In totaal heeft VVV Zandvoort een kleine 600 aanmeldingen mogen ontvangen. Voor zover bekend hebben bijna 400 kinderen aan één of meerdere activiteiten deelgenomen, maar aangezien er ook diverse activiteiten waren met een vrije inloop, is het daadwerkelijke aantal hoogstwaarschijnlijk een stuk hoger. Vanzelfsprekend waren veel kinderen uit Zandvoort afkomstig, maar ook Haarlem was erg goed vertegenwoordigd. Daarnaast kwamen de kinderen uit omliggende gemeenten als Heemstede, Hoofddorp en Santpoort. Ook bezoekers die in Center Parcs verbleven, wisten hun weg naar het centrum goed te vinden. Al met al was het eerste lustrum een daverend succes!

De Kids Adventure Week wordt ieder jaar inde voorjaarsvakantie regio noord door VVV Zandvoort georganiseerd in de voorjaarsvakantie. Voor meer informatie kijkt u op www.kidsadventureweek.nl.


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

3 daags Music & Hippie Festival


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..