21 kilometer genieten… (of toch afzien?)

Zandvoort aan Zee is al 9 jaar het decor van de inmiddels befaamde Runnersworld Zandvoort Circuit Run. Een weekend vol met sportieve activiteiten met als hoogtepunt dé ’12 km’. Circuit, strand en centrum worden aangedaan waarmee, met uitzondering van de duinen, alle belangrijke locaties van Zandvoort worden verbonden met elkaar. Maar nu, bij het 10-jarig jubileum, voegt Le Champion nog een afstand toe: namelijk de 21 kilometer. Zandvoort aan Zee krijgt haar eigen halve marathon.

En daar kunnen wij als Pop Up-team Zandvoort natuurlijk niet ongevoelig voor zijn. Want dit hele weekend is in onze ogen een evenement zoals wij een Pop Up-evenement bedoelen. Zaken als tijdelijkheid, verbinden van belangrijke locaties en een bovenlokaal karakter zijn allemaal van toepassing. En om te benadrukken hoe belangrijk wij dit evenement vinden, zullen wij met een groot gedeelte van het Pop Up-team deelnemen aan de halve marathon van Zandvoort. En eerlijk is eerlijk, het woord ‘gedeelte’ moet ik toevoegen omdat ík niet één van de stoere bikkels uit ons team ben. Ik heb allerlei, in mijn ogen goede, excuses maar het komt er hier op neer, ik ben niet klaar voor 21 kilometer afzien. Ok, misschien wel gewoon niet gemaakt voor 21 kilometer afzien.

Maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend trots ben op diegenen die deze afstand wel gaan lopen. Diegenen die het niet 21 kilometer afzien maar 21 kilometer genieten vinden. En extra trots als directeur van VVV Zandvoort dat er 5 mensen van de VVV de halve marathon gaan lopen. Aangevuld met andere leden van het Pop Up-team (gemeente Zandvoort en IMA) hebben wij een prachtig Pop Up-hardloopteam. En ach, er moet toch iemand coachen… 🙂

Omdat wij hopen dat er door ons enthousiasme nog veel meer mensen enthousiast kunnen worden (is de 21 kilometer hardlopen niet jouw ding dan kan je ook nog kiezen voor 12 of 5 kilometer hardlopen, 30 of 18 kilometer wandelen én heel veel fiets- en mountainbikeafstanden) gaat ons hele team jou op de hoogte houden van hun vorderingen, successen en afzienmomenten. Via onze website en Facebook lees je regelmatig een blog en van de trainingen zullen zeker foto’s en berichten verschijnen. Waarschijnlijk met heel veel hashtags, maar #TeamZandvoort zal er zeker bij staan dus ook daar op kan je ons volgen.

En mocht je zelf ook mee doen dan horen we natuurlijk ook graag hoe jouw training verloopt!

Lana Lemmens
Directeur VVV Zandvoort


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..