Zweten met zeezicht

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, wie sneller of fitter wil zijn niet. Nou ja, een beetje spierpijn misschien maar een serieuze blessure betekent vaak einde verhaal. En dat is natuurlijk jammer, zo vlak voor de Circuit Run.

Zo begon Team Zandvoort zes weken geleden nog met acht man sterk en zijn er inmiddels al twee hardlopers afgevallen vanwege: juist, blessures. Een achillespees en een enkel armer strijden we met z’n zessen voort, hopend dat we niet als het bekende kinderliedje een voor een om blijven vallen. Om dat te voorkomen, probeer ik in ieder geval iets nieuws deze week: een mix tussen rennen en fitnessoefeningen.

Als ik een sportschool binnenloop, krijg ik bij de geur van mannenzweet, vrouwendeodorant en verse vloerbedekking direct een ernstige aanval van bankhang. Je kent het wel: de regressieve neiging onder een dekentje op de bank te kruipen en te Netflixen tot het nare gevoel gaat liggen. Maar daar heeft helaas nog nooit iemand een medaille mee gewonnen.

Gelukkig werkt hardlopen in de buitenlucht voor mij een stuk beter. Er is frisse lucht en (meestal) niemand naast je die mooiere billen heeft of hopeloze versierpogingen doet. Ik had het hele fitnesswezen al een beetje afgeschreven, tot ik op een van mijn favoriete routes over de Zandvoortse boulevard ineens grote vriendelijke houten reuzen zag in de vorm van fitnesstoestellen. Eenzaam staan ze uit te kijken over zee: zes stuks, elke 50 meter eentje.

En zo ontstaat een nieuwe routine: 50 meter sprinten van het ene naar het andere toestel, net zolang tot ik niet meer kan. Favoriet zijn inmiddels de buikspiertrainer voor een sterkere core tijdens het rennen en de backtrainer voor hamstrings van staal.

De handgrepen voelen wat koud als ik mijn handen er voor het eerst aarzelend omheen vouw, maar focussend op de omrollende golven in de branding is er al gauw weinig meer waar ik aan denk. Ik zet mijn muziek stop, doe mijn oordopjes uit en beweeg op de suizende symfonie van zee en wind.


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..