Wild-programma voor kinderen

Behalve voor volwassenen, is Zandvoort goes Wild zeker ook voor kinderen een maand waarin je Zandvoort moet bezoeken. Want naast de natuurlijke aantrekkingskracht van het strand, organiseren we veel kinderactiviteiten die een bezoek de moeite waard maken. En veel van die activiteiten kun je alleen tijdens Zandvoort goes Wild doen. Wat dacht je van de voorstelling ‘De Gruffalo’ van Meneer Monster bij een strandpaviljoen? Of een show met echte roofvogels op de boulevard? En natuurlijk ontbreken ook de wandelingen naar de herten niet in het wild-programma, het is tenslotte bronsttijd onder de damherten in de duinen. Alleen in oktober kun je ze horen burlen en zien vechten. En onze gids weet precies waar je moet zijn. En natuurlijk kun je ook altijd een kijkje op Circuit Zandvoort nemen. Ten minste, als er geen races zijn.

Reden genoeg dus om de wilde kant van Zandvoort te ontdekken. Veel plezier!


4, 11, 18 & 25 Publieksavond Sterrenwacht - Sterrenwacht Copernicus

Kijk door een van de telescopen in de koepel of met het blote oog naar het heelal en maak bij helder weer kennis met verschillende hemellichamen, zoals bijvoorbeeld planeten, nevels en bolhopen. Elk seizoen biedt weer wat anders! Gratis toegang tussen 20.00 - 23.00 uur


9, 16 & 23 oktober - Open Juttersochtend - Juttersgeluk

Kom naar het pop up atelier van Juttersgeluk (Passage 20) en maak samen al juttend het strand een stukje mooier. Aanmelden hoeft niet en voor emmers, handschoenen en grijpers wordt gezorgd.


21, 22, 23, 24, 25 oktober - Kids Surf Experience - Pep Sports

Leer de golven trotseren tijdens een golfsurfles van Pepsports. Na de les kun je zelfs nog even het geleerde in de praktijk brengen. De surfexperience duurt 1 dagdeel (ochtend of middag)


Woensdag 16 oktober - Op pad met de herder en de schaapskudde - NPZK

Leer alles over het nut en de noodzaak van een kudde schapen in het duingebied en zie hoe de herder met haar honden de kudde drijft. Natuurlijk mogen de kleintjes ook even met de schapen knuffelen.


Vrijdag 18 oktober - Schemerexcursie - NPZK

Normaal gesproken is het duin na zonsondergang gesloten voor bezoeker, maar speciaal tijdens Zandvoort goes Wild kun je een schemerwandeling maken door het Nationaal Park en aansluitend de sterrenwacht Copernicus bezoeken.


Zaterdag 19 oktober - Kruiden in de duinen - NPZK

Ken je de werking van kruiden in het duin? Heel veel planten hebben een medicinale werking! Wilgentakjes helpen tegen hoofdpijn en stop nagelkruid maar in je holle kies. Ga mee met onze zeer ervaren plantengids die veel mooie verhalen vertelt over allerlei kruiden! Ook leuk voor kinderen!


Zaterdag 19 oktober - Lichtjestocht - NPZK

Op 19 oktober steken de boswachters van PWN een kleine honderd lichtjes aan voor een magische lichtjestocht door het duingebied bij recreatieplas ‘t Wed. Een unieke ervaring om samen met je kinderen te beleven. Normaal is het duin na zonsondergang gesloten voor bezoekers: geniet van de natuur in de nacht.


Maandag 21 oktober - Speurtochtendag - NPZK

Ga speuren door het Nationaal Park met een rugzakje van Stijn Konijn, Vosje Vos of de Hulpboswachter. Alleen vandaag krijg je korting op een rugzak voor de speurtocht.


22, 24 & 25 oktober - Kruip in de huid van de wolf - NPZK

De wolf is de laatste tijd veel in het nieuws, er is nu zelfs een tentoonstelling over de wolf in het Bezoekerscentrum! Ga mee met onze gids en ontdek, samen met je familie, alles over het leven van de wolf. Een leuke interactieve excursie in de duinen. Hoe leven wolven samen? Hoe 'praten' wolven met elkaar? Wat eet een wolf?


22, 23, 24, 26 & 27 oktober - Safaritocht voor kinderen - AWD

Ga op 'safari' door de Amsterdamse Waterleidingduinen. De gids vertelt je alles over het gebied, de geschiedenis en de dieren in het gebied. Grote kans dat je zelf van dichtbij herten ziet en misschien ook wel een vos of twee. De wandeling op 27 oktober is niet specifiek voor kinderen.


Woensdag 23 oktober - Uilenballen pluizen - NPZK

Haal je braakbaldiploma! Hoeveel muizen heeft de uil gegeten? Ontdek samen met een deskundige van welke muis de botjes en schedeltjes afkomstig zijn, misschien heeft de uil ook wel een jong vogeltje verorberd!


Donderdag 24 oktober - Halloween at Center Parcs Park Zandvoort

Center Parcs organiseert een spannend Halloween Tour door het park, er zijn verschillende tijden en hoe later je meedoet des te spannender het wordt! Durf jij het aan?