Omgeving van Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee heeft veel te bieden om jou er een heerlijke tijd te bezorgen. Maar behalve het centrum is ook de omgeving van Zandvoort aan Zee de moeite van een bezoek waard. Prachtige wandelroutes, een uitgebreid netwerk van fietspaden, de grootste speeltuin van Europa, de bruisende hoofdstad en prachtige cultuur: vanuit Zandvoort aan Zee ben je er zo! Dat is het grote voordeel van een kustplaats die zo centraal gelegen ligt én een eigen treinstation heeft!


Amsterdam

Zandvoort aan Zee heeft een directe treinverbinding met Amsterdam. Binnen 30 minuten reis je vanaf het strand naar Amsterdam Centraal Station, waardoor je een heerlijke dag zonnen eenvoudig af kunt wisselen met een bezoek aan onze bruisende hoofdstad. 


Haarlem

Even genoeg zilte zeelucht geroken? Ga dan cultuur snuiven in Haarlem! Zowel met de trein als met de auto ben je in 15 minuten in deze prachtige oude stad. Een boeiende rondvaart is hier zeer de moeite waard. Koop hiervoor tickets bij VVV Zandvoort.


Bloemendaal

Bossen, duinen, strand en villadorpen vormen samen de gemeente Bloemendaal. De kernen Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Bennebroek en Vogelenzang hebben allen een eigen karakter en het strand van Bloemendaal aan Zee mag een hippe hotspot genoemd worden.


Keukenhof

Vanaf eind maart tot en met half mei is deze mooiste lentetuin van Europa geopend. Vanuit Zandvoort fiets je in 45 minuten langs de bloeiende bollenvelden naar de prachtige Keukenhof.


Speeltuin Groenendaal

In 15 minuten ben je met de auto bij het Groenendaalse bos. Hier ligt Speeltuin Groenendaal. Met de tientallen speeltoestellen kunnen kinderen zich uren vermaken!


Linnaeushof

Op een kwartier rijden van Zandvoort aan Zee vind je Europa’s grootste familiespeeltuin. Vanaf eind maart kunnen de kinderen zich hier uitleven op de 350 verschillende speeltoestellen en attracties. Voor het entreebewijs van de Linnaeushof kun je bij VVV Zandvoort terecht.


De Zaanse Schans

Typische Hollandse molens, schuren en musea. Alles in de typische Zaanse houtbouw-architectuur. Er is van alles te zien, proeven en beleven!


Kaasmarkt Alkmaar

Vanuit de hele wereld komen duizenden toeristen speciaal voor de Kaasmarkt naar Alkmaar. Een plein vol kaas en kaasdragers, je kijkt je ogen uit! Iedere vrijdagochtend van begin april tot en met begin september.


Metropoolregio Amsterdam

Amsterdam heeft meer te bieden dan je denkt. Metropool Amsterdam biedt maar liefst zeventien karakteristieke gebieden, met een schat aan bloemen, stranden, duinen, meren, molens, forten en historische stadjes en vissersdorpjes. Al deze attracties zijn vanuit Zandvoort (via Amsterdam) met het openbaar vervoer goed te bereiken.