Winterwonderland-maand

De decembermaand betekent gezelligheid. Met familie en vrienden de feestdagen doorbrengen, heerlijk eten en drinken, mooi verlichte straten en etalages en winterse activiteiten.

Ook Zandvoort wordt een waar Winterwonderland. Vanaf halverwege december kun je schaatsen aan zee op de ijsbaan op het Raadhuisplein en kun je voor jezelf of een ander een wens achterlaten in het Wenspaviljoen aan Zee. Het is ook de maand waarin je kunt genieten van diverse Kerstconcerten. Traditioneel hierin is de openlucht samenzang bij Café Koper: een gezellig samenzijn waarbij verschillende klassieke Kerstliederen de revue passeren. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. Winterwonderland in optima forma!

Eten en drinken kan volop bij één van de vele eetgelegenheden die Zandvoort rijk is. Een groot aantal etablissementen heeft een speciaal Kerstmenu samengesteld, waarbij je kunt genieten van de heerlijkste gerechten en dranken. Ook de verschillende jaarrond paviljoens op het strand hebben een uitstekende kaart en aangename ambiance om in Winterwonderland-sferen te dineren. Een diner aan zee is natuurlijk ook de ideale afsluiting van een verfrissende strandwandeling.

Het hoogtepunt van de Winterwonderland-maand is de traditionele Nieuwjaarsduik. Zandvoort heeft de oudste nieuwjaarsduik van Nederland. Al sinds 1960 wordt ieder jaar door een groeiend aantal fanatiekelingen het oude jaar afgespoeld en het nieuwe jaar verwelkomd.


IJsbaan

Vorst of geen vorst, in december wordt Zandvoort omgetoverd tot een waar Winterwonderland met als hoogtepunt uiteraard een echte ijsbaan met Koek en Zopie!


Wenspaviljoen

Vanaf 17 december tot en met 8 januari kunt u weer al uw wensen kwijt in het Wenspaviljoen in Zandvoort aan Zee! Wie weet komt uw wens wel uit…


Fit at the Beach Curling

Ook dit jaar wordt het gezellige evenement de Fluitketel Curling georganiseerd door Fit at the Beach. Vorig jaar was een geweldig succes met een groot publiek en hele leuke teams!


Disco on Ice

In het laatste weekend van de IJsbaan wordt is er weer een Disco on Ice. Vanaf 17.00 uur wordt de disco met lichtshow gestart en een aantal DJ’s verzorgen een goede beat.


Vuurwerkspektakel bij Center Parcs

Het begin van het nieuwe jaar kan niet mooier zijn. Voor het eerst sinds vele jaren organiseert Center Parcs tijdens de jaarwisseling in het kader van het Winter Wonderland thema weer een spectaculaire vuurwerkshow op het strand voor het Strandhotel. Voorafgaand kan men van een hapje en drankje genieten in The Market Restaurant (reserveren gewenst)


Nieuwjaarsduik

Het hoogtepunt van de Winterwonderland-maand is de traditionele Nieuwsjaarduik. Zandvoort aan Zee heeft de oudste Nieuwjaarsduik van Nederland.


Winterparkeren

Tijdens de Winterwonderland-maand geldt het wintertarief van € 0,50 per uur in heel Zandvoort aan Zee! Nog een extra reden om naar Zandvoort te komen in deze periode.