Watersport in Zandvoort

Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand maar zeker ook op het water. Het is dan ook niet voor niets dat een partij als Red Bull juist in Zandvoort hun grootste kitesurf evenement organiseert. Bij de juiste weersomstandigheden slaan zij de handen in een met het Zandvoortse watersport centrum The Spot om de beste professionele kiters tijdens Red Bull Megaloop aan het werk te zetten.

Maar ook als minder gevorderde watersporter kun je in Zandvoort jouw dagen goed op het water doorbrengen. Dobberend in zee wachtend op de juiste golf of juist achter de branding in alle kalmte lekker suppen. Heb je nog nooit op een board gestaan, maar wil je het graag proberen? Verspreid over het strand kun je bij verschillende surfscholen terecht voor lessen of de huur van materiaal. Met name sup-boarden of golfsurfen zijn redelijk makkelijk om mee te beginnen. Met een paar lessen zijn ook het kite- en windsurfen onder de knie te krijgen. Laat je verrassen door hoe leuk het surfen is. En eenmaal ‘hooked’ kun je natuurlijk ook inschrijven voor een surfkamp in Zandvoort! Surf’s up!

In Zandvoort zijn dagen zonder wind en golven zeldzaam en zelfs dan nodigt het grote strand uit tot wandelingen of sportieve activiteiten. Op het water heb je het gevoel even helemaal weg te zijn, dus surf, ontspan en geniet van het prachtige strand.


Surfen

Trek je wetsuit aan, grijp je board en pak de mooiste golf. Nog nooit gesurft? Boek dan via VVV Zandvoort een les. Wel ervaring maar geen eigen board? Via VVV Zandvoort kun je eenvoudig spullen huren!


Stand Up Paddle Boarden

Het ziet er heel relaxed uit, maar reken maar dat je het er warm van krijgt. Al staand op een surfboard peddel je over de rustige zee. Goed voor elke spier in het lichaam!


Scuba Diving

Maak kennis met de onderwaterwereld tijdens een indoor duikcursus. Ook voor open water duiken ben je bij Scuba Republic aan het goede adres.


Kitesurfen

Kitesurfen is dé uitdaging voor diegenen die van wind en water houden. Leer de kite te laten dansen op de wind en word op het kitesurfboard voortgetrokken over het water. Een unieke ervaring!