Wat doet VVV Zandvoort?

Behalve de traditionele rol die u van een VVV mag verwachten, doen wij veel meer dan alleen informatie verstrekken! Denk bijvoorbeeld eens aan samenwerkingen met Amsterdam Marketing en het NBTC, de ontwikkeling, coördinatie en organisatie van verschillende thematische perioden en tal van online marketing activiteiten. Hiermee richt VVV Zandvoort zich op de promotie van Zandvoort aan Zee als jaarrond destinatie. Dit doen wij door de verschillende aspecten van Zandvoort onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld het strand en de natuur, maar ook door het aanbod van verschillende ondernemers te promoten. Hiervoor zetten we tal van marketinginstrumenten in, zoals drukwerk, advertenties, websites, persoonlijke verkoop en thematische perioden. Ondernemers kunnen hiervan profiteren door participant van VVV Zandvoort te worden.

Participatie bij VVV Zandvoort heeft veel voordelen. Niet alleen speelt u uw eigen onderneming in de kijker door gebruik te maken van de verschillende marketinginstrumenten die VVV Zandvoort u biedt, ook draagt uw participatie eraan bij dat wij Zandvoort aan Zee in binnen- en buitenland kunnen promoten waardoor onze kustplaats nog meer bekendheid geniet. Indirect profiteert u hier uiteraard ook van.

Hieronder leest u meer over de activiteiten van VVV Zandvoort.


Informatievoorziening

Bij VVV Zandvoort is informatie verkrijgbaar over Zandvoort, de diverse faciliteiten, winkels en accommodaties die het dorp rijk is en de omgeving van Zandvoort aan Zee. Daarnaast kunnen bezoekers hier terecht voor wandel- en fietskaarten en diverse Zandvoort gerelateerd souvenirs.


Promotie van evenementen

Gedurende het gehele jaar worden tal van evenementen georganiseerd. Organisatoren hiervan kunnen deze bij VVV Zandvoort aanmelden, zodat deze meegenomen kunnen worden in de promotie. De evenementen worden vervolgens op de website geplaatst en kunnen waar mogelijk opgenomen worden in de geprinte kalender.


Verkoop Excursies & Tickets

Bezoekers van Zandvoort aan Zee willen weten wat zij in en om ons dorp kunnen doen. Wij bieden daarom een keur aan excursies, tickets en arrangementen, veelal van onze participanten. Accommodatieverstrekkers kunnen daarnaast via VVV Zandvoort zelf middels een vouchersysteem excursies aan hun gasten verkopen.


Arrangementontwikkeling

Behalve excursies worden in samenwerking met Zandvoortse ondernemers ook arrangementen aangeboden. Deze arrangementen worden gezamenlijk ontwikkeld en kunnen betrekking hebben op een verblijf in Zandvoort aan Zee of een groepsactiviteit.


Website

De website is de spil van alle (marketing-)activiteiten en neemt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van VVV Zandvoort. Het streven is hiermee het online informatiepunt voor Zandvoort aan Zee te worden, zijn en blijven. Participanten van VVV Zandvoort krijgen hierop een vermelding in een categorie naar keuze.


E-mail marketing

Maandelijks wordt een digitale nieuwsbrief verstuurd naar circa 3.450 Nederlandse emailadressen en 700 Duitse emailadressen. De ruim 250 participanten van VVV Zandvoort ontvangen ieder kwartaal een kort resume van het afgelopen kwartaal en een vooruitblik op de activiteiten van het komende kwartaal via de participanten nieuwsbrief.


Social media

Zowel het Facebook account (5.850 Nederlandse volgers, 1.650 Duitse volgers) en het Twitter account (ruim 1.500 Nederlandse volgers, ca. 100 Duitse volgers) worden ingezet ter promotie van met name evenementen in Zandvoort aan Zee.


Zoekmachine marketing

Er wordt sterk ingezet op de online vindbaarheid door middel van zoekmachinemarketing. Door de inzet van banners , zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertenties (SEA), heeft vvvzandvoort.nl/.de/.com op tal van onderwerpen een hoge plaats in de resultaten op bijvoorbeeld Google.


Thematische Pop-up perioden

VVV Zandvoort promoot de diverse permanente en tijdelijke faciliteiten in Zandvoort aan Zee het hele jaar door middels thematische Pop-up perioden. Op deze manier kan bijvoorbeeld het strand eenvoudig aan het centrum gekoppeld worden of de natuur aan het circuit, waardoor een attractief aanbod voor de bezoeker ontstaat.


Zin in Zandvoort!-boekje

Ieder jaar geeft VVV Zandvoort het pocketformaat Zin in Zandvoort!-boekje uit. Dit boekje wordt in een totale oplage van 50.000 stuks in drie talen verspreid via 300 afzetpunten in Zandvoort aan Zee. Daarnaast wordt het boekje ook via de post verzonden. Als participant adverteert u tegen gereduceerd tarief in het Zin in Zandvoort!-boekje.