SUPpen in Zandvoort

Het ziet er zo relaxed uit: Stand Up Paddle boarden, ook wel SUPpen. Al staand op een SUP-board jezelf met een peddel door het water bewegen. Geen zorgen aan je hoofd, geen vuiltje aan de lucht, maar op je dooie gemak de zon tegemoet peddelen. Maar vergis je niet; SUPpen vraagt op balans en spierkracht, en is een behoorlijk intensieve workout. Maar ach, er zijn ergere plekken om je workout te doen.

 

De laatste trend op watersport gebied is afkomstig uit Hawaii, waar lifeguards op hun board gingen staan om beginnende surfers in de gaten te houden. Sindsdien heeft de sport in snel tempo de wereld verovert en is deze inmiddels ook in Nederland al aardig ingeburgerd. Zandvoort heeft verschillende surfscholen waar je kennis kunt maken met SUPpen: Watersportcentrum The Spot, Surfana en First Wave Surfschool.

 

 


Watersportcentrum The Spot

Hét watersportcentrum aan de Nederlandse kust was de eerste aanbieder van SUP-lessen in Nederland en geldt als een autoriteit op watersportgebied. Bij de The Spot kun je behalve SUP-lessen volgen ook deelnemen aan een SUP-camp of SUP-materiaal huren. Dus see you at The Spot!


First Wave Surfschool

Of je nu wilt leren SUPpen in groepsverband of tijdens een privéles, een kinderfeestje wilt vieren of gewoon een SUP board wilt huren: bij de kleinschalige surfschool First Wave kun je altijd terecht.


Surfana

Surfana, op de grens tussen Zandvoort en Bloemendaal, is een bijzonder surf collectief, met meerdere surfscholen, surfcamps, surf reizen en een festival, waar iedereen welkom is om te komen surfen en de Surfana Surf vibe te komen ervaren.


SUPcamp

Leer in 3 uitgebreide clinics Stand up paddle boarden op zee en ervaar de ultieme uitdaging die deze geweldige sport te bieden heeft! Van paddle techniek tot wave riding, na deze clinics in Zandvoort weet jij alles over suppen op zee!


Huur jouw materiaal

Heb je nog geen SUP-materiaal of heb je geen zin om met jouw materiaal te slepen? Huur dan een board en wetsuit bij een van de surfscholen.