Sportief Zandvoort aan Zee

Sport in Zandvoort aan Zee is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het strand en de zee.

Boven de horizon zie je bijna altijd de vliegers van de kitesurfers die spectaculaire sprongen over de golven maken. Echt een prachtig gezicht dat jij ook kunt leren! Er zijn natuurlijk ook verschillende watersportcentra in Zandvoort aan Zee zodat je kunt surfen en zeilen, of om het te leren.

Zoek je nog meer spektakel? Op Circuit Zandvoort blazen de bolides over de racebaan. Maar er is nog veel meer!

Kortom: kom in actie en sport in Zandvoort aan Zee.

Bij sport in Zandvoort aan Zee denken veel mensen aan autoracen op het racecircuit. Racen is ook echt onderdeel van sport in Zandvoort aan Zee. Een dagje circuit is een must voor de liefhebber van racen. Je beleeft tien verschillende activiteiten waarvan de helft echt op het circuit zijn en de rest in de duinen of andere terreinen. Zie je zichzelf al zitten in een formule-wagen of Porsche en scheuren over het circuit? Je mag eventueel ook met jouw eigen auto op het circuit.

Je kunt ook bijvoorbeeld zandkastelen bouwen, gps wandel- of fietstochten maken door de duinen en de natuurgebieden in de omgeving. In de duinen is zelfs een golfbaan voor de liefhebber. Kun je nog niet golfen? Ze leren je daar graag de beginselen van deze ontspannende sport.

Maar ook paardrijden, beachvolleybal, branding raften, branding kanoën, zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, bowlen. Zoveel verschillende manieren voor sport in Zandvoort aan Zee.


30 van Zandvoort

De afwisselende en uitdagende 30 van Zandvoort start vanaf het Circuit Park Zandvoort en brengt je, gedurende 18 of 30 kilometer, langs culturele pareltjes en door prachtige natuurgebieden. Een wandeling die je zeker eens gemaakt moet hebben!


Omloop van Zandvoort

Ook op 25 maart kan de echte fietsfan zijn of haar hart ophalen tijdens de Omloop van Zandvoort. Na een ronde op het circuit van Zandvoort koersen de fietsers richting Haarlem en het Groene Hart voor routes over 45, 80 en 120 kilometer om vervolgens weer in Zandvoort te finishen in het gezellige centrum van Zandvoort.


Runners World Zandvoort Circuit Run

Nadat de fietsers het circuit verlaten hebben wordt het asfalt het domein van de hardlopers. Na een ronde over het bekendste circuit van Nederland wordt de route vervolgd over het strand richting de het bruisende centrum van Zandvoort. De 12 kilometer lange Circuit Run is hét meest afwisselende en uitdagende hardloopevenement van Nederland!


Fitness op de boulevard

Bij de diverse onderdelen van het Fit Circuit op de boulevard van Zandvoort aan Zee kunt je jouw warming up of cooling down uitvoeren met uitzicht op zee.


Horeca in het centrum

Ook aan de toeschouwers en fans van de sporters wordt gedacht! Naast een hapje of drankje bij één van de vele strandpaviljoens kunt u ook in het centrum van Zandvoort bij een groot scala aan restaurants en cafés terecht voor een lekkere versnapering. Tijdens de sportevenementen is het altijd erg gezellig in de bruisende dorpskern van Zandvoort.


Sportmogelijkheden

Niet alleen in het een-na-laatste weekend van maart laat Zandvoort zich van haar sportieve kant zien, het gehele jaar door zijn er allerlei sporten te beoefenen en bekijken in gezellige kustplaats. Zo trekt Zandvoort jaarlijks vele watersportliefhebbers, wandelaars, hardlopers en racefans.