Regels voor campers en caravans

Kamperen, heerlijk een paar dagen er tussenuit naar een vaste plek of de kust afrijden van plaats naar plaats met camper of caravan. Weg uit de alledaagse drukte en toch altijd je eigen spullen mee. Niets is vervelender dan al op weg zijn met de camper of caravan en op de plaats van bestemming een aantal regels moeten ontdekken waar je vooraf geen weet van had en derhalve ook geen rekening mee hebt gehouden. Bereid je daarom goed voor en houd rekening met de volgende zaken als je naar Zandvoort aan Zee komt.

Het is in Zandvoort aan Zee niet toegestaan buiten de aangewezen plaatsen, kampeerterreinen, te overnachten. De kampeerterreinen waar je met de camper of caravan kunt verblijven zijn onder andere Kennemer Duincamping de Lakens en Camping de Duinrand.

Ook in 2018 kun je weer met je camper op de boulevard, ter hoogte van camping De Branding, kamperen, kosten zijn € 22 per camper per nacht excl. toeristenbelasting. Voor het overnachten op de boulevard is een “vergunning” nodig die te koop is aan de receptie van Camping de Branding. Enkel campers met eigen toiletvoorziening mogen op de camperplaats overnachten. Busjes en autoslapers zijn niet toegestaan. Waterinname en lozing van vuil water is mogelijk op de camping zelf. Daarnaast kun je op parkeerterrein ‘De Zuid’ makkelijker dan op overige parkeerterreinen een camper of caravan parkeren. Let er hierbij wel op dat het niet is toegestaan langer dan drie achtereenvolgende dagen op eenzelfde parkeerplaats te staan. Eveneens is het niet toegestaan hier te overnachten. Voor de faciliteiten die van belang zijn voor campers en caravans kun je terecht bij de campings in Zandvoort aan Zee. Een overzicht van de campings vind je hier: Campings in Zandvoort. Voor meer informatie kun je ook op de websites van de campings kijken of telefonisch contact met hen opnemen zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.