Paarden op het strand

Eindeloos galopperen met paarden op het strand. Het kan in Zandvoort aan Zee, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden waarvan wij je graag op de hoogte willen stellen.

Zo is het van 1 maart tot 1 oktober verboden met een rij- of trekdier op het strand te rijden of op het strand te hebben, met uitzondering van hulpdiensten. Natuurlijk voor zover zij deze dieren gebruiken bij de uitoefening van hun functie. Ook is het niet toegestaan om zonder vergunning op het strand een rij- of trekdier aan het publiek te huur, of ten gebruik aan te bieden (artikel 5.39 APV). In Zandvoort zijn verschillende manages die een dergelijke vergunning hebben, waardoor zij wel met paarden op het strand mogen rijden.

 


Maneges

In Zandvoort aan Zee zijn twee maneges gevestigd. Bij beide maneges kunt u onder begeleiding met een paard het strand op of een heerlijke rit door de duinen maken. Ook voor de kleintjes bestaat de mogelijkheid tot het huren van een pony voor een klein ritje door de duinen.


Eigen paard

Ook uw eigen paard is welkom in Zandvoort aan Zee! Terwijl u verblijft in uw eigen accommodatie staat uw paard veilig en comfortabel bij één van onze maneges die beiden vakantiestalling aanbieden. Zo kunt u ook met uw eigen paard het strand op voor een mooie tocht.


Ruiterpaden in de omgeving

Ook in de duinen rondom Zandvoort aan Zee kunt u prachtige tochten maken. In zowel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland als de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn ruiterpaden aangelegd zodat u deze gebieden ook te paard kunt ontdekken.