Nieuwjaarsduik

Op 1 januari wordt de traditionele Nieuwsjaarduik gehouden. Zandvoort aan Zee heeft de oudste Nieuwjaarsduik van Nederland. Al sinds 1960 wordt ieder jaar door een groeiend aantal fanatiekelingen het oude jaar afgespoeld en het nieuwe jaar verwelkomd. Deze 60e editie open we 6.000 delnemers te mogen begroeten. Begin jij het nieuwe jaar ook heerlijk fris?


Locatie

Op het strand van Zandvoort aan Zee vind je nabij de watertoren Beachclub No. 5. Hier is de start van de Nieuwjaarsduik van Zandvoort aan Zee. De start is om 14.00 uur.


Frisse duik voor alle leeftijden

Jong, oud, man of vrouw, van kleinkind tot opa en oma, het maakt allemaal niet uit. Wil je fris het nieuwe jaar induiken? Dan ben je meer dan welkom bij deze Nieuwjaarsduik in Zandvoort aan Zee!


Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven is geheel gratis en mogelijk vooraf via de website of op de dag zelf vanaf 12.30 uur tot 13.45 uur. Je ontvangt na uw aanmelding een leuk maar vooral warm presentje. Na de duik krijg je ook een warme kop soep en een oorkonde.


Omkleden op het strand?

Voordat jij en een heleboel anderen het water induiken is er een warming-up onder begeleiding van muziek. Na deze warming-up is het snel de kleding uitgooien en richting de zee rennen alwaar de duik dan toch echt zal plaatsvinden. Na afloop snel afdrogen en kleding aan want er zijn geen douches.


Oudste duik van Nederland

Wist je dat in 1960 de allereerste Nieuwjaarsduik van Nederland plaatsvond in de bruisende badplaats Zandvoort aan Zee? Dit jaar vieren we al het 60-jarige jubileum. En, zover wij weten, is de duik nog nooit afgelast!


Met de auto of met het openbaar vervoer

Kom je met de auto, dan kun je eenvoudig parkeren aan de boulevard. Het is aan te raden op tijd te komen omdat er altijd veel deelnemers zijn voor de Nieuwjaarsduik. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. In verband met Nieuwjaarsdag is er een aangepaste dienstregeling voor zowel de bus als de trein.


Voor de toeschouwers

Toeschouwers kunnen tijdens de duik voor een hapje en/of drankje terecht bij Beachclub No.5. om daarna nog even lekker te shoppen en op te warmen in het gezellige centrum van Zandvoort aan Zee.