Meimaand Fietsmaand

Zandvoort aan Zee leent zich prima als uitvalsbasis voor mooie fietstochten. Om deze fietsmogelijkheden extra te belichten is mei de Meimaand Fietsmaand.

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, gelegen ten het noorden van Zandvoort, vindt u een uitgebreid netwerk van verharde fietspaden waar u heerlijk kunt fietsen. Het fietspadennetwerk is voorzien van knooppunten zodat u eenvoudig zelf uw route uit kunt stippelen. Natuurlijk kunt u bij VVV Zandvoort terecht voor leuke tips, mooie routes en fietskaarten. Via het Nationaal Park fietst u eenvoudig naar de machtige sluizen van IJmuiden of langs de indrukwekkende landgoederen die het gebied rijk is.

Ook Haarlem is vanuit Zandvoort aan Zee op de fiets gemakkelijk te bereiken. In een half uurtje fietst u door de natuur naar de prachtige oude stad waarvandaan u langs het Spaarne en rondom de Mooie Nel kunt fietsen. Natuurlijk zijn er onderweg voldoende locaties voor een tussenstop. Deze fietsroute is ook leuk voor kinderen.

Tegen de zuidrand van Zandvoort aan Zee liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hoewel dit hertenrijke gebied het domein is van de wandelaars en fietsen hier niet toegestaan is, zijn de fietspaden rondom het gebied zeker de moeite waard. U fietst vanuit Zandvoort aan Zee met de zee aan uw rechterhand en de Waterleidingduinen aan de linkerhand richting Noordwijk. Wanneer u uw route landinwaarts langs de Amsterdamse Waterleidingduinen vervolgt, fietst u door de Bollenstreek weer terug naar Zandvoort aan Zee. In de lente heeft u hier een prachtig uitzicht over het typisch Hollandse bloemenlandschap.

Tijdens de Meimaand Fietsmaand brengen we de fietsmogelijkheden nog eens extra onder de aandacht met leuke acties en mooie arrangementen. Wilt u alvast een voorproefje van hoe het is om in en rondom Zandvoort aan Zee te fietsen? Kijk dan hier.