Knutselen met de natuur

De natuur verandert weer van kleur. Prachtige gele en rode blaadjes dwarrelen naar beneden, kastanjes vallen uit de bomen, paddenstoelen komen overal tevoorschijn: het is herfst! Trek er met een grote tas op uit en verzamel de mooiste blaadjes, kastanjes en takjes die je maar kunt vinden! Ook op het strand vind je natuurlijk het hele jaar door prachtige schelpen, stukjes drijfhout en nog veel meer.

Hieronder hebben wij een aantal leuke tips verzameld om lekker te knutselen. Op Pinterest hebben wij een bord “Creatief met de natuur in Zandvoort aan Zee” gemaakt waar je nog meer inspiratie op kunt doen.

Stuur ons een foto van je knutselwerk, dan komt hij misschien wel op onze website te staan!

Veel plezier!


Dromenvanger

Nooit meer een nare droom dankzij jouw zelfgemaakte dromenvanger. Hang hem voor je raam of boven je bed en hij zal de slechte dromen vangen in het web.


Kastanjepoppetje maken

Maak zelf een kastanjemannetje of -vrouwtje en als je genoeg kastanjes hebt, maak dan een hele familie! Zijn er geen kastanjes te vinden? Met eikeltjes gaat het natuurlijk ook prima!


Een schilderij van blaadjes maken

Ben jij een echte Picasso? Neem een groot vel papier en de mooiste blaadjes en ga lekker aan de slag! Vergeet je kliederschort niet!


Slakjes maken

Lange, lange, langzaamaan. Heeft geen pootjes om te staan. Heeft een huisje op zijn rug, Hoeft niet haastig, hoeft niet vlug. Langzaam glijdt hij langs een takje. Weet je 't al? Het is een ....(slakje).