Klaassen Cycles completeert haar nieuwe Razor modellijn met schijfrem en multipurpose versie

Het eigenzinnige Haarlemse racefietsenmerk Klaassen Cycles (met showroom in Zandvoort) heeft de laatste van drie nieuwe modelversies afgerond. Haar nieuwe Razor 2.0 is nu verkrijgbaar in een ‘normale’ velgrem versie, een schijfrem versie en een zogenaamde, unieke ‘Multipurpose’ versie.

Bedenker en oprichter Freek Klaassen: “Een Razor kenmerkt zich door strakke lijnen in het frame, klassiek ogende ronde buizen, moderne trends als een tapered balhoofd en is handgemaakt van het nieuwste, hoogwaardige, Italiaanse Dedacciai aluminium, afgewerkt met carbon zadelpen en full carbon voorvork.”

 

RAZOR 2.0

De 2.0 versie van de Razor is de opvolger van de Razor 1.0. De handgemaakte opvolger kreeg een tapered balhoofd, nieuwe geometrie input, interne bekabeling, volledig gladde lasnaden en dus een schijfrem mogelijkheid.

 

Voor de schijfrem versies gebruikt Klaassen Cycles een soort hybride versie remklauw van TRP, de HY/RD. Het voordeel hier is dat je het gemak (qua installatie, afstelling en onderhoud) van een kabelaansturing hebt, je behoudt de ‘normale’ shifter (o.a. ergonomie) en je hebt een hydraulische kamer op de klauw zitten die de voordelen geeft van een hydraulisch systeem, zoals het automatisch corrigeren van remblok slijtage.

 

MULTIPURPOSE

“Van dit model word ik zelf heel enthousiast”, aldus Freek Klaassen. “De Razor 2.0 Multipurpose is echt een bijzondere fiets, vanwege het unieke totaalpakket: de esthetiek van een klassiek ogende racefiets en toch een modern presterend veelzijdig ‘beest’.”

Het veelzijdige karakter: hij is licht genoeg om er mee de bergen in te gaan, wendbaar en goed accelererend en uitgerust met een breder gravelbike stuur en de juiste banden voor het nodige offroad werk en daarnaast is het unieke hier dat – waar de meeste gravelbikes tot 42 mm banden (28”) kunnen gaan – deze Multipurpose tot 55mm banden (28/29”) kwijt kan, zodat je ook nog het strand er mee kan bedwingen.

Dat alles in een uiterst aantrekkelijke verpakking. Een fiets die het hele jaar door te gebruiken is en toch ook de looks van een mooie klassieke racefiets. Het geld dat je op de andere fietsen bespaart kan je mooi steken in een fijne extra wielset.

Facebook: https://www.facebook.com/klaassencycles/

Instagram: https://www.instagram.com/klaassencycles/

Klaassen Cycles staat voor stijlvolle racefietsen die zich kenmerken door kwaliteit, comfort en onderscheiden zich visueel heel duidelijk van het doorgaans fantasieloze en schreeuwerige massa aanbod door een unieke mix van karakter, rust en samenspel van kleuren en mooie materialen. Het karaktervolle uiterlijk van de fiets ontstaat door krachtige elementen uit het verleden te combineren met moderne materialen. Denk daarbij aan een klassiek ogende geometrie, met horizontaal lopende bovenbuis en ronde buizen van het nieuwste aluminium en veel carbon delen. De met de hand gestikte leren stuurgrips en het met hetzelfde leer beklede zadel is een van de signaturen van het merk.


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..

Persbericht: Open NK Sup wave 2019


Lees Meer..