Iets met bucketlijsten en broezen

Als aanstichter van deze mooie uitdaging, de halve marathon van Zandvoort, is het nu echt mijn beurt om een blog te schrijven. Ik vind het spannend!

Een jaar of 4 geleden ben ik begonnen met een soort sportieve bucketlist; Nieuwjaarsduik check, Cycling Zandvoort check, Mudmasters check en een halve of hele marathon staat natuurlijk ook op deze lijst. De Zandvoort Circuitrun hebben wij vorig jaar als bedrijfsteam gelopen en toen ik hoorde dat er dit jaar een halve marathon bijkwam wist ik dat wij dit moesten doen. Met mijn enthousiasme wist ik mijn collega’s ‘ heel makkelijk’ om te praten 🙂 en daar gaan we dan 26 maart!

Ik vind het heerlijk om in Zandvoort hard te lopen, door de duinen met de vele herten die je tegenkomt of over het strand wat je in de winter soms helemaal voor jezelf hebt.

In de zomer loop ik graag ’s avonds, ik geniet dan echt van de ondergaande zon en de vele mensen die nog op de boulevard lopen. Trainen doe ik vaak samen met Babische, een oud-collega, we proberen de afstanden steeds een beetje op te bouwen en elke keer als we denken dat het niet gaat, gaat het eigenlijk best goed. Afgelopen zondagavond hebben wij weer samen gelopen, we gingen voor de 14 kilometer maar na 11 km kwam de man met de hamer en hebben we er nog 2 km uit kunnen persen. Ik denk dat het glaasje glühwein wat ik daarvoor gedronken had daar wellicht aan heeft bijgedragen.

Maar toch, we hebben 13 km gelopen en in een mooi tempo. Twee jaar geleden vonden wij 8 km al een enorme prestatie. Grappig hoe je je eigen grenzen steeds weer bijstelt.

Ik gebruik vaak woorden die niet persé in de Dikke van Dale voorkomen zoals snuitig maar ook broezen. Broezen is een lijfspreuk van oud-voetballer Henk de Haan en klinkt gewoon lekker. Het betekent zoiets als snel gaan en ik gooi het er graag in als we lekker aan het werk zijn. Komen jullie ons op 26 maart aanmoedigen want Team Zandvoort gaat broezzzzzen!

Hester Houweling

 


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..