Historic Grand Prix

The boys are back in town op 6, 7 en 8 september

Eens per jaar herleven oude tijden op het Zandvoortse circuit. Wanneer de zon nog hoog aan de hemel staat, kunnen liefhebbers genieten van de meest prachtige racebolides van weleer. Want tijdens de Historic Grand Prix duiken we terug in de tijd en kunt u genieten van tot de verbeelding sprekende raceklassen met goedgevulde startvelden. Als kers op de taart rijden tijdens de Historic Grand Prix Parade op zaterdagavond meer dan 100 historische wagens van Circuit Park Zandvoort naar het centrum van Zandvoort aan Zee. Na 3 mooie rondes worden de auto’s geparkeerd, zodat bezoekers de auto’s van dichtbij kunnen bewonderen en soms zelfs plaats mogen nemen in de prachtige bolides van weleer. Dit unieke spektakel brengt elk jaar weer vele bezoekers naar Zandvoort!

 

Kijk ook op www.historicgrandprix.nl voor informatie over de Historic Grand Prix van dit jaar!


Historic Grand Prix Parade

Op zaterdagavond 7 september vindt vanaf 19.30 uur een parade van deelnemers aan de Historic Grand Prix plaats. Locatie: het gezellige en sfeervolle centrum van Zandvoort! Zandvoort staat dus niet alleen overdag in het teken van de Historic Grand Prix.


Muziekfestival

Aansluitend op de Historic Grand Prix Parade kun je genieten, dansen en meezingen op het Raadhuisplein.


Reisadvies tijdens de Historic Grand Prix

De Historic Grand Prix Zandvoort verwacht tienduizenden bezoekers. De organisatie wijst bezoekers graag op de mogelijkheid om met de trein te komen. Het NS-station ligt op slechts 10 minuten loopafstand van het circuit! Wie met de auto komt, kan parkeren op Parking Zuid en vervolgens met een gratis shuttlebus naar het circuit en terug gebracht.


Classic Car Parking

Bezoekers van de Historic Grand Prix die met een klassieke auto komen, zijn welkom op de Classic Car Parking. De boulevard tussen het Holland Casino en het Palace Hotel wordt 7 en 8 sept. een openluchtmuseum van auto’s met een bouwjaar tot en met 1985. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel een plaats voor €10,- per dag.


Evenementen in Zandvoort aan Zee

Behalve de Historic Grand Prix, de HGP Parade en het muziekfestival, zijn er nog veel meer evenementen in Zandvoort aan Zee. Niet alleen tijdens het Historic Grand Prix weekend, maar het hele jaar door!


Overnachten aan Zee

Wil je niets van de Historic Grand Prix missen? Of vind je de zeelucht gewoon te lekker? Blijf dan lekker slapen!