Hangen in de wind

Het is Tweede Kerstdag en mijn te grote ontbijt zit net achter mijn kiezen. Na het diner van gisteren had ik niet verwacht dat ik zo snel weer aan eten zou moeten denken, maar ach, zo gaat dat met Kerst. Het is een aaneenschakeling van eten, drinken en gezelligheid, afgewisseld met Home Alone en een bezoekje aan de (schoon-)ouders.

Het nadeel van dat vele eten is dat de zin om iets (sportiefs) te ondernemen soms ver te zoeken is. Maar met de 21 km van de Circuit Run in het achterhoofd, dwing ik mezelf van de bank naar boven om me in mijn hardloopoutfit te hijsen. Tijdens het omkleden kijk ik naar buiten. Het waait wel hard, erg hard en ik merk dat ik excuses aan het verzinnen ben om niet te gaan lopen. Op karakter besluit ik toch te gaan en tijdens de eerste kilometers vervloek ik mezelf om die keuze. Met volle tegenwind loop ik met zo’n 11km per uur door de polder. De wind beukt de lucht in mijn gezicht, maar adem halen gaat lastig. Ik voel mijn longen branden en heb spijt van mijn zware ontbijt.

Na vier kilometer loop ik het natuurgebied Geestmerambacht (bij Alkmaar) in en eindelijk heb ik geen last meer van de wind. Het fietspad vol vals plat loopt verrassend licht en ik heb het gevoel dat ik die 21 km op deze manier zingend uitloop. Na een rondje om het meer van zo’n vijf kilometer, ga ik weer huiswaarts. Door de polder. Vol in de wind. Maar waar ik hem heen tegen me had, word ik nu gedragen. Ik hang in de wind en met iedere pas die ik zet, lijkt het alsof ik twee keer zo ver stap. Ik zie het maar als mijn beloning voor het afzien in de eerste vier kilometers en ontspannen loop ik de laatste kilometers naar huis.

Verrassend hoe de weerstand die ik vooraf had, na zo’n inspanning 180 graden kan draaien. Moe maar voldaan plof ik na mijn warme douche op de bank. Tijd om iets te eten; het is tenslotte nog Kerstmis.

Pim Huijsmans
Teamleider Marketing & Promotie


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..