Find the joy of running

Daar gaan we weer, ik trek in de hal mijn schoenen aan en voel de kou van buiten. Echt zin heb ik nog niet en die koude lucht werkt al helemaal niet mee. Ik begin op dit moment altijd te twijfelen: heb ik mij wel goed gekleed, is het niet te fris? Tijdens het lopen kom ik er al snel achter dat de gekozen kleding prima is en dat ik het toch best lekker vind om even een ‘stukje’ te lopen. Best gek eigenlijk dat je tegenzin hebt maar je tegelijkertijd ook weet dat je het heerlijk vindt.

Ik loop nu al een tijdje, met name voor mijzelf om even mijn hoofd leeg te maken. Heel cliché, maar waar. Al begint mijn hardloopcarrière nu toch wel een steeds serieuzere vorm aan te nemen. Waar ik ooit begonnen ben in een losse joggingbroek en trui, loop ik nu in geschikte kleding met goede hardloopschoenen. En loop ik zo nu en dan mee aan een hardloopwedstrijd.

Mijn uitstraling is dus ‘professioneel’. Nu de trainingen nog moet de Kerstman gedacht hebben toen hij mij verwende met een hardloophorloge. Ik snap best waarom de slogan van dit horloge “Find the joy of running” is. Want nu beleef ik al plezier aan het rennen voordat ik de straat uit ben. Als ik het niet vergeet aan te zetten dan, maar dat zal vast iets met gewenning te maken hebben.

Sinds ik met het horloge loop heb ik 4 trainingen erop zitten met een totale afstand van 34 km. Ik ben er heel erg blij mee en probeer mijzelf doordat ik de tijd en afstand kan zien steeds verder te pushen want tsja, het resultaat moet wel worden verbeterd!

Op dit moment zit ik op een ronde van 15 km en ik ben er dus nog lang niet. Maar als ik dan mijn schoenen uittrek en met een voldaan gevoel de woonkamer binnenloop weet ik dat het uiteindelijk wel goed gaat komen. Want naast mijn collega’s en de andere teamgenoten heb ik nu nog een extra steuntje in de rug.

Benja Zonneveld


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..