Een rondje door de achtertuin

Op dit moment lig ik met trainen op schema dus vond ik dat het nu tijd is voor wat leuke loopjes. Niet dat de andere trainingen niet leuk zijn maar die zijn puur gericht op het verbeteren van mijn conditie en op het behalen van de af te leggen afstand. Zo heb ik mijzelf afgelopen weekend beloond op een klein en recreatief rondje (7,5 km) in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Op het moment dat ik ’s ochtends naar buiten kijk ben ik nog niet zo zeker van mijn keuze, het regent. Maar zo is er altijd wel een excuus en het kan ook regenen tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run.

Ik zet de auto neer op de parkeerplaats, loop naar de ingang en koop voor € 1,50 een kaartje. Na wat rekoefeningen ga ik het gebied in en ik vind het nu al heerlijk! Geen auto’s, geen verkeerslichten en vooral de rust, zeker omdat er vanwege de regen weinig wandelaars en hardlopers zijn.

Ondertussen volledig in gedachten mis ik bijna mijn ‘afslag’. Ik had thuis de route uitgestippeld en in mijn hoofd geprent en moest bij de eerste splitsing rechtsaf. Nu loop ik langs één van de kanalen, op een heerlijk verhard pad met een prachtig uitzicht. Om te voorkomen dat ik straks echt een afslag ga missen en veel verder loop dan de bedoeling is, som ik de route nog even op. De eerste rechts, daarna het pad volgen tot de kruising waar je het strand op kunt gaan ter hoogte van strandpaal 69. Bij deze kruising links het pad nemen dwars door het waterzuiveringsgebied. Daarna bij de ‘grote’ kruising weer links terug naar de hoofdingang.

Eenmaal aangekomen bij de ingang nog even kort rekken en strekken, waarna ik terug kan kijken op een heerlijke training in een heel erg mooi gebied. Ook op een druilerige dag als vandaag. Ik beloon mijzelf met een kopje thee en warm even op in het pannenkoekenhuis bij de ingang van de duinen. In de auto hak ik de knoop door, dit ga ik vaker doen. Maandag maar gelijk op mijn werk een jaarkaart kopen, want voor het bedrag (€ 10,-) hoef ik het zeker niet te laten!


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Meer dan de helft van de halve


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..