Duinen van Zandvoort aan Zee

De duinen van Zandvoort aan Zee vormen een uitgestrekt gebied dat zich kenmerkt door een gevarieerde flora en fauna. Het meest bekende stuk duingebied is de Kennemerduinen. Hier ligt ook het bezoekerscentrum waar u alle ins & outs van de duinen te weten kunt komen.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Midden in de Randstad, tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort aan Zee, ligt het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het Nationaal Park-Zuid-Kennemerland is één van de 20 Nationale Parken die Nederland rijk is. U kunt er mooie fietstochten maken en heerlijk wandelen. De entree tot het Nationaal Park is gratis.


Amsterdamse Waterleidingduinen

Waar vindt u ruimte en rust in de drukke Randstad? Juist, in de Amsterdamse Waterleidingduinen! De Amsterdamse Waterleidingduinen vormen een uniek gebied want u mag uw eigen plan trekken en buiten de gebaande paden wandelen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen kunt u dus letterlijk struinen door de duinen.


Flora en fauna

De natuur in Zandvoort aan Zee kenmerkt zich door een rijk aanbod aan flora en fauna. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen zorgen voor een gevarieerd landschap en een unieke verzameling aan dieren en planten. Bent u een natuurliefhebber? Ga er dan lekker op uit in de natuur van Zandvoort aan Zee.


Bunkers in Zandvoort aan Zee

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog altijd goed zichtbaar. Zo kunt u er nog vele bunkers vinden, sommigen goed zichtbaar, anderen deels aan het oog onttrokken door zand en duinen.


Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt al meer dan een eeuw de natuur in Nederland. Dat doen ze door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de gebieden. Natuurmonumenten beheert meer dan 100.000 hectare prachtige natuur. Van uitgestrekte, robuuste natuur tot zeer kleine, maar vaak zeer waardevolle gebieden.


Wandelen in Zandvoort aan zee

U kunt heerlijk wandelen in Zandvoort aan Zee. Of u nu door de rijk beboste omgeving loopt op zoek naar het vele wild, een heerlijke frisse neus haalt tijdens een strandwandeling of de historie induikt met een wandeling door de sloppies van Zandvoort aan Zee, het is allemaal mogelijk!


Fietsen in Zandvoort aan Zee

In de prachtige natuur, langs de langgerekte boulevard, fietsen in de duinen of op het strand, in Zandvoort aan Zee is het allemaal mogelijk. Heeft u geen zin om uw fietsen mee naar Zandvoort aan Zee te nemen? U kunt onder andere bij VVV Zandvoort fietsen huren en fietskaarten aanschaffen.


Picknicken

In de twee duingebieden die Zandvoort aan Zee rijk is valt zoveel te zien dat u niet altijd in de buurt van een eetgelegenheid bent. Om ervoor te zorgen dat u niet met een lege maag komt te zitten en om extra te genieten van de natuur kunt u uitgebreid gaan picknicken.


Golfen aan zee

Heeft u altijd al eens de Zandvoortse duinen op een andere manier willen ontdekken dan middels een wandeling of fietstocht? Kom helemaal tot rust en leer het fijne van de golfsport tijdens een golfclinic op de prachtige golfbaan in de duinen van Zandvoort aan Zee.


Er op uit in de duinen

Spelen op de Hazewei en zwemmen in ’t Wed in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland of letterlijk struinen door de duinen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de duinen die Zandvoort aan Zee rijk is.


Knutselen met de natuur

Vallen de kastanjes van de bomen? Tijd om een spinnenweb te maken! Mooie schelpen gevonden? Maak er een windorgel van! Het hele jaar door kun je van alles maken met vondsten uit de natuur. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!


Bezoekerscentrum de Kennemerduinen

Ontdek de natuur door te kijken, te voelen en te ruiken. In dit bezoekerscentrum vind je niet alleen een vaste tentoonstelling over duinnatuur, er is ook een gezellig duincafé en buiten vind je een leuke natuurspeelplaats.