Historische races

Zoals je ziet heeft Zandvoort aan Zee een rijke historie in de autoracerij. Tijdens het Historic Grand Prix weekend, dat elk jaar in het eerste weekend van september plaatsvindt op Circuit Zandvoort, gaan we weer terug naar deze vervlogen tijden. Races met prachtige historische F1 en GT bolides, speciale demo’s en een wagenpark waar u de historische wagens (bijna) aan kunt raken!


Grote Prijs van 1948

De eerste Grote Prijs van Zandvoort op het nieuwe circuit werd verreden in 1948. Sinds die race zijn er 34 Grand Prix' verreden op het duincircuit, waarvan de laatste in 1985. Grote namen als Alain Prost, Jackie Stewart en Niki Lauda hebben deze befaamde race op hun naam gezet.


Grand Prix van 1973

Tijdens de GP van 1973 crashte de Britse coureur Roger Williamson bij het uitkomen van het snelle 'Hondenvlak'. Door een lekke band vloog hij tegen de vangrail, waardoor zijn auto werd gekatapulteerd en over de kop sloeg. De tank scheurde open en de benzine vatte vlam waardoor Williamson een verloren strijd voor zijn leven streed.


Trophy of the Dunes 1979

Geen Grand Prix Race, maar wel een memorabele race is de Trophy of the Dunes in 1979, waarbij Rob Slotemaker om het leven kwam. Ironisch genoeg slipte de oprichter van de gelijknamige Zandvoortse anti-slipschool tijdens de race door een plas olie op het wegdek. Hij knalde tegen een aan de kant geparkeerde auto, waardoor hij zijn nek brak.


Racekalender

Nog altijd worden er spannende, enerverende en memorabele races op Circuit Zandvoort verreden. Denk eens aan de Paasraces, Pinksterraces of DTM. Kijk hier voor de volgende races op het circuit.