De Dutch GP is terug!

Na 35 jaar afwezigheid is de koningsklasse van de autosport terug in Zandvoort! Op een circuit wat door vele coureurs als één van de mooiste ter wereld wordt beschouwd, wordt in het eerste weekend van mei 2020 de Dutch GP verreden. Een evenement waar heel autosport-minnend Nederland bij moet zijn!

 

 

Circuit Zandvoort

Het circuit wordt geroemd om de glooiende baan door de Zandvoortse duinen. De Tarzanbocht direct na de start, de scherpe Hugenholtzbocht, het onoverzichtelijke Scheivlak en de snelle Arie Luyendykbocht: bochten die het uiterste van de coureurs zullen vragen, die inhalen bijzonder lastig zullen maken, maar die garant staan voor een schitterend Dutch GP avontuur.

Geen onbekend terrein

Maar het Zandvoortse circuit is geen onbekend terrein voor een aantal huidige Formule 1 coureurs. Max Verstappen is met Red Bull Racing al jaren vaste gast op de Jumbo Racedagen, maar ook regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft goede herinneringen aan Zandvoort. Hij won in 2005 de Formule 3: “Het was heel tof om daar te racen. Maar inhalen was lastig.” Ook Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas keert graag terug: “Het is een heel fraai circuit. De baan bevat mooie lange bochten en echt snelle bochten. En zelfs toen we er met de Formule 3 reden, zaten heel veel fans langs de baan. Ik zou er graag terugkeren.”

 

Kun je ook niet wachten? Neem alvast een kijkje via de pitcam


Formule 1 geschiedenis in Zandvoort

Het Zandvoortse circuit heeft een rijke Formule 1 geschiedenis. Van de eerste Grote Prijs van Nederland in 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira tot de laatste race in 1985, waarbij Niki Lauda zijn McLaren als eerste over de streep duwde. Bekijk de beelden zelf en duik in de historie.


Max Verstappen

Neerlands trots op racegebied, Max Verstappen, is de meest succesvolle Formule 1 coureur die Nederland heeft voortgebracht. Schitterende races, prachtige overwinningen en diverse records kunnen hem toebedeeld worden.