Zandvoort Circuit Run

Heb jij ook al zo’n zin in het voorjaar? De temperaturen die weer oplopen en langere avonden? Wij kijken in ieder geval uit naar de 13e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run op zondag 29 maart, dé start van het hardloopvoorjaar. Kies je voor de Men’s Circuit Run of Ladies Circuit Run van 5 km, die zich volledig op het spectaculaire circuit afspeelt? Of ben je op zoek naar meer uitdaging en kies je voor de 12 km over het circuit, het strand en door het dorp? Of ga je voor de halve marathon: 21,1 km? Langs het afwisselende parcours zorgen DJ’s en sambabands voor opzwepende zomerse klanken!

 

 

Aan de 12 kilometer wedstrijdloop doen vele nationale en internationale toppers mee. De recreatie-, trim- en businessloop geeft het fun-karakter in combinatie met het lopen over een speciaal parcours een sfeervolle plek. De start van de 12 kilometer vindt plaats vanuit de Pitsstraat, de finish bevindt zich voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Het traject gaat een grote ronde over het circuit (4km), over het strand en de boulevard (4km) en door het gezellige centrum van de badplaats Zandvoort (4km). Dit geldt ook voor de deelnemende teams aan de Business Run 12 km.

De uitdagende halve marathon gaat net als de 12 km over het circuit, het strand, de boulevard én het centrum. De Ladies Circuit Run 5 km en de Men’s Circuit Run 5 km spelen zich af op het circuit zelf. Hetzelfde geldt voor de Business Run 5 km, de Kids Circuit Run en het Scholenkampioenschap.

Speciale aandacht wordt gegeven aan financiële bijdragen voor goede doelen. Uniek is de formule in ‘Zandvoort’, waarbij fundraising voor goede doelen in samenwerking met de Rotaryclub Zandvoort wordt georganiseerd. Donaties komen tot stand middels een vrijwillige bijdrage tijdens de inschrijving, speciale Rotaryteams en opbrengsten van parkeergelden op het Circuit Park Zandvoort. Enkele weken na afloop van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run zal de Rotaryclub Zandvoort de opbrengst bekend maken.

Om alvast in de sfeer te komen kun je hier de aftermovie bekijken van de Omloop en van de 30 van Zandvoort.


Runner's World Zandvoort Circuit Run

Op zondag 29 maart start het hardloopseizoen in Zandvoort aan Zee met de Runner's World Zandvoort Circuit Run. Loop mee met de 5 km Men's of Women's run over het circuit, de 12 km of 21,1 km over het circuit, het strand en door het dorp! Je kunt je nu inschrijven!


Kids run

Speciaal voor de jonge sportievelingen is er de Kids Circuit Run! Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen 2,5 kilometer over het Zandvoortse circuit rennen. Ben je 4 tot en met 7 jaar oud? Ren dan mee met de 0,9 km run!


Goede doel: Fonds Gehandicaptensport

Gelijktijdig met jouw inschrijving voor de Runner’s World Zandvoort Circuit Run kun je een vrijwillige bijdrage doen aan het Fonds Gehandicaptensport. Helaas is sporten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Draag daarom met jouw sportieve prestatie bij aan die van een ander!


Parcours

Benieuwd naar het parcours van de 5, 12 én 21,1km? Klik op de link en kijk welke afstand het beste bij jou past!


Aftermovie Circuit Run 2019

Kom alvast helemaal in de stemming voor de Runner's World Zandvoort Circuit Run 2019.


Omloop van Zandvoort

Fiets op 31 maart mee met de Omloop van Zandvoort: de voorjaarsklassieker met afstanden van 45, 80 en 120 kilometer. De afwisselende en aantrekkelijke routes zijn geschikt voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser.


30 van Zandvoort

Op zaterdag gaan 6.000 wandelaars van start op de 18 of 30 km van de 30 van Zandvoort. Wandel mee door de prachtige natuur van Zandvoort aan Zee en kom daarna bij op een terrasje in het dorp of bij een paviljoen op het strand.


Sportief in Zandvoort

Zandvoort aan Zee vormt de ideale basis voor de recreatieve sporter. Grenzend aan het strand, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn de mogelijkheden om heerlijk buiten te sporten legio!