Top 10 To do tijdens het British Festival

Tijdens het British Festival wordt heel Zandvoort aan Zee Brits. Met het lekkerste eten en drinken dat onze westerburen hebben te bieden, de leukste activiteiten en de gezelligste aankleding zijn het dorp, het circuit en het strand het eerste weekend van juli in Britse sferen.

Op het circuit kunnen raceliefhebbers zich tijdens het British Race Festival vergapen aan Britse raceauto’s in diverse klassen. Een typische rode dubbeldekker brengt je kosteloos van de ene locatie naar de andere. Natuurlijk kun je ook plaatsnemen voor een leuk rondje site-seeing langs de boulevard en door het dorp.

Waan je een weekend in Groot-Brittannië tijdens het British Festival van 5 tot en met 7 juli 2019 in Zandvoort aan Zee. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we een top 10 activiteiten voor je samengesteld. Ben je benieuwd naar het complete programma, check dan vooral de festival-website

 


1. Hondenrennen

Britten zijn gek op racen. Neem daarom eens een kijkje bij de Whippet Straight race op het strand en verbaas je over de snelheden die deze honden kunnen bereiken. Op zaterdag kun je zelfs jouw eigen hond een stukje laten rennen.


2. Pre-war sports car parade

Tijdens het British Festival nemen de sportauto's van weleer een uitstapje naar het dorp. Tijdens de pre-war sports car parade op zaterdag zie je de meest waanzinnige Britse sportauto van voor de oorlog in optocht door het dorp rijden. Een fantastisch gezicht dat je zeker niet mag missen. Op zondag is de parade All British


3. afternoon tea

Als er iets is dat bij de Britten hoort, is het wel thee. Maar laten we dan in plaats van een 'black tea' met een 'biscuit', wel voor 'the whole deal' gaan en een heerlijke afternoon tea bestellen.


4. Mini Eye

Spectaculaire vergezichten en een schitterend uitzicht over de Thames: een ritje in The London Eye is er één om niet snel te vergeten. Tijdens het British Festival staat de kleinere variant op het Badhuisplein voor een prachtig uitzicht over Zandvoort, de zee en de wijde omgeving.


6. "Een bol met wol, maar ook een hele goeie knaap"

Natuurlijk is er voor volwassenen voldoende te doen, te eten en te drinken, maar ook met kinderen is dit festival het bezoeken waard. Hoe gaaf is het om honden te zien racen op het strand en hoe lekker het om te snoepen van een afternoon tea? En wie weet loop je Shaun het schaap wel tegen het lijf.


7. Silly Walk Area

Til je linkerbeen op, neem een grote stap, buig door je knieën. Breng je rechterbeen omhoog en zwaai hem naar achteren, breng hem met een draaiende beweging weer naar voren en neem weer een grote stap. Het klinkt wel een beetje gek, maar dat moet ook in Monty Python's Silly Walk Area.


8. Badminton

Je koppelt ze niet direct aan elkaar, maar toch is badminton zo Brits als the Queen Mum. Check de demonstraties en sla zelf ook eens een shuttle tijdens één van de clinics.


9. British Market

Zowel op zaterdag als op zondag kun je de verschillende kraampjes op de boulevard af om te struinen naar de leukste Britse hebbedingetjes en lekkerste Britse lekkernijen.


10. Hop on Hop off dubbeldekker

Geen zin om te lopen of gewoon altijd al eens in de dubbeldekker bus willen zitten? Tijdens het British Festival rijdt de bus je gratis door het hele dorp.