Met de Beach Line van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee

Amsterdam en Zandvoort aan Zee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen heeft de hoofdstad een directe treinverbinding met Zandvoort aan Zee, er rijdt ook een comfortabele bus direct naar het strand. De kustplaats staat onder bewoners en bezoekers van Amsterdam ook wel beter bekend als Amsterdam Beach, hét strand van Amsterdam.

Om deze band extra te benadrukken draagt buslijn 80 vanaf 4 augustus 2016 de naam Amsterdam Beach Line. Een jaar lang rijden twaalf opvallend bestickerde bussen rond. Op maandag tot en met zaterdag overdag vier keer per uur, en op zondag en in de avonden elk half uur vanaf het busstation Elandsgracht naar het Zandvoortse strand en weer terug. Hiervoor worden uiteraard de stops aangehouden die normaliter ook door lijn 80 aangehouden worden. Zo kunnen ook bewoners en bezoekers vanuit onder andere Haarlem eenvoudig het strand bezoeken.

Om het bezoekers van Amsterdam makkelijk te maken meer van de metropoolregio Amsterdam te zien, is het Amsterdam and region travel ticket ontwikkeld. Deze OV kaart geeft toegang tot alle bus-, metro- en tramlijnen binnen het metropoolgebied, en dus ook tot de Amsterdam Beach Line. De OV-chipkaart kan gebruikt worden en er kan ook een kaartje bij de buschauffeur gekocht worden.

De Amsterdam Beach Line is op initiatief van VVV Zandvoort en in samenwerking met Connexxion, Amsterdam Marketing, Haarlem Marketing, gemeente Zandvoort en ondernemersverenigingen in Zandvoort ontwikkeld. De eerste bus wordt op donderdag 4 augustus onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van de betrokken partijen officieel onthuld. De onthulde bus wordt direct vanaf vrijdag 5 augustus ingezet. Vanaf 8 augustus worden de andere elf Beach Line bussen ingezet.


Gerelateerde berichten


Open Nederlands Kampioenschap Jetskiën


Lees Meer..

3 daags Music & Hippie Festival


Lees Meer..

De BOTC @ the Spot in Zandvoort is wederom aangesloten bij de Eurotour SUP


Lees Meer..