5 x de lekkerste cocktails

Zout in je haren, zand tussen je tenen en het zonnetje op je gezicht. Bestel er een van de meest verrukkelijke cocktails bij en je wil nóóit meer naar huis!

Speciaal voor hét strand voor Amsterdam heeft Mokum Magazine, het magazine voor en door Amsterdammers, een top 5 cocktails at the beach samengesteld. Na een uitvoerige test op het strand en in het centrum zijn deze 5 cocktails als winnaars uit de bus gekomen. Zit jouw smaak hier nu niet tussen, doe dan gerust zelf een vergelijkend warenonderzoek: met ruim 30 verschillende strandpaviljoens en tal van horecagelegenheden in het dorp is er keuze genoeg. Kijk hier voor onze top 10 paviljoens.

‘NoLo’-Cocktails

Ook de verantwoorde drinker die toch van een cocktail wil genieten kan terecht op het strand voor Amsterdam. Want behalve drankjes met de nodige alcohol, schenken de verschillende strandtenten natuurlijk ook cocktails met weinig of geen alcohol. Wel zo lekker als je de hele dag met jouw gezicht in het zonnetje vertoefd.

Geniet van onze top 5, maar doe het wel met mate.


The Surf

The Surf is een speciaal voor Zandvoort ontwikkelde cocktail. De mix van gin, Parfait amour, Bols Blue, verse citroen en tonic zorgt voor een frisse maar zoete cocktail. Heerlijk voor een warme zomeravond. Verkrijgbaar bij verschillende strandpaviljoens


Copa del Amor - Meijer aan Zee, Boulevard de Favauge 16

Meijer aan Zee is dé trouwlocatie van Zandvoort. Niet voor niets dat je hier terecht kunt voor een 'kopje liefde'. De Copa del Amor laat zich omschrijven friszoet momentje voor jezelf. De combinatie van Licor 43 met verse cranberry- en limoensap maakt deze hemelse cocktail lekker verfrissend.


Mango Sunrise - Mango's Beach Bar, Boulevard Barnaart 15

Tequila Sunrise, maar dan net even anders. Mango's Beach Bar is een Spaansachtig dorpje met verschillende paviljoens. We dromen even weg bij een heerlijke cocktail van Sauza Tequila, Monin Cherry en mangosap.


Scroppino - MMX, Haltestraat 13

Lekker liggen bakken op het strand? Dan is het nu tijd om naar dit geweldige Italiaanse restaurant te gaan. We bestellen een originele Italiaanse steenovenpizza, natuurlijk met zo’n goddelijke scroppino.


Aperol Spritz - Beach Club Tien, Boulevard de Favauge 10

Hét ideale zomer- en terrasdrankje uit Noord-Italië, maar ook het perfecte aperitief voor elke gelegenheid. Aperol wordt geserveerd in de mix met prosecco en bruisend water.