5 x dagtrips vanuit Zandvoort

Voeten in het zand, heerlijk bakken in de zon, dineren met uitzicht op zee en de volgende ochtend wakker worden met het ruizen van de zee op de achtergrond: Zandvoort is een heerlijke plek voor een korte ‘get-away’. Maar door de ligging is Zandvoort ook de perfecte uitvalsbasis voor een dagtrip naar de omgeving!

Want de nabijheid van steden als Haarlem, Amsterdam en zelfs Alkmaar maken een dagtrip ernaartoe wel erg makkelijk. En ook de ligging van Zandvoort tussen twee unieke natuurgebieden kan voor aangename afwisseling op een stranddag zorgen.

Wij hebben voor jou onze Top 5 Dagtrips in de omgeving van Zandvoort op een rijtje gezet.


1. Wandelen in de Waterleidingduinen - 5 min. reizen

De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn schitterend. Aangezien er geen fietsen mogen komen, is het een gebied waar je in alle rust kunt wandelen zowel op de paden als daarbuiten. Gegarandeerd dat je herten tegenkomt en misschien stuit je nog wel op één van de vele bunkers in het gebied!


2. Dagtrip naar Amsterdam - 30 min. reizen

Vanaf het strand voor Amsterdam ben je in een half uurtje in het centrum van deze wereldstad. Bezoek de vele hoogtepunten, ervaar de stad en keer dan weer terug naar de rust aan zee.


3. Kunst kijken in Haarlem - 15 min. reizen

Zandvoort ligt hemelsbreed 7,5km van Haarlem, dé culturele stad van het metropoolgebied Amsterdam. Bezoek één van de vele prachtige musea of slenter door de oude straatjes van de stad. Het is maan een half uurtje op de fiets of 15 minuten met de trein.


4. Fietsen door het Nationaal Park - 5 min reizen

Nationaal Park Zuid-Kennemerland grenst aan de Noordzijde van Zandvoort en is bij uitstek het gebied om een schitterende dagtrip op de fiets te maken. Geniet van de unieke natuur en wie weet loop je een wisent tegen het lijf.


5. Uitrazen in Linnaeushof - 15 min. reizen

In een kwartier rij je met de auto vanuit Zandvoort naar de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof. Laat de kinderen lekker schommelen, rennen, vliegen en uitrazen terwijl jij van een welverdiend kopje koffie geniet.