Zandsculpturen Festival

Het EK Zandsculpturen is sinds enkele jaren onlosmakelijk verbonden met Zandvoort aan Zee. Wat in 2011 begon met een NK op Zandvoortse bodem, breidde zich in het daaropvolgende jaar uit tot een Europees Kampioenschap. Een fenomeen dat sindsdien jaarlijks in Zandvoort aan Zee wordt georganiseerd.

Vanaf juli barst voor de zevende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen los in Zandvoort. Het thema dit jaar is “Leonardo Da Vinci”. De deelnemers laten zich inspireren door de meesterwerken van deze geniale kunstenaar.

Leonardo da Vinci is zonder twijfel de beroemdste kunstenaar ter wereld. Vijf eeuwen na zijn dood is hij nog steeds een superster. Da Vinci (1452-1519) was uitzonderlijk getalenteerd. Hij was niet alleen schilder, tekenaar en beeldhouwer, maar ook filosoof, uitvinder, wetenschapper, componist en humanist. Het EK Zandsculpturen 2018 “Leonardo Da Vinci” is een unieke samenwerking tussen Teylers Museum, de gemeente Zandvoort en het Zandvoorts Museum.

Op 15 juli maakte de jury met onder meer Michiel Plomp, hoofdconservator Kunstverzamelingen van Teylers Museum en verantwoordelijk voor Leonardo-tentoonstelling en museumdirecteuren uit Nederland de winnaar bekend. Sergio Ramirez uit Spanje mag zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2018 noemen!

 

 

 


Sergio Ramirez - Spanje

De 50 jarige Spanjaard is met zijn scultuur "No Title" de winnaar van het EK Zandsculpturen 2018 geworden.


Viacheslav Iemelianenko - Ukraine

Met zijn sculptuur Genius sleepte 'Slava' de 2e plaats in de wacht.


Nicole Wood - Groot Britannie

De Britse Nicola Wood werd derde met haar sculptuur Alive Inside


Georgi Zlatev - Bulgarije

Titel van het sculptuur "Anatomy of Feelings"


Ullrich Beantz - Duitsland

Titel van het Sculptuur: "In Motion"


Maxim Gazendam - Nederland

Titel van het sculptuur: "Digital Emotion"


Aleksei Rybak - Rusland

Titel van het sculptuur "Golden Section"