Zandsculpturen Festival

Het EK Zandsculpturen is sinds enkele jaren onlosmakelijk verbonden met Zandvoort aan Zee. Wat in 2011 begon met een NK op Zandvoortse bodem, breidde zich in het daaropvolgende jaar uit tot een Europees Kampioenschap. Een fenomeen dat sindsdien jaarlijks in Zandvoort aan Zee wordt georganiseerd.

Vanaf juli barst voor de zevende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen los in Zandvoort. Het thema van 2018 was “Leonardo da Vinci”. De deelnemers hebben zich laten inspireren door de meesterwerken van deze geniale kunstenaar.

Leonardo da Vinci is zonder twijfel de beroemdste kunstenaar ter wereld. Vijf eeuwen na zijn dood is hij nog steeds een superster. Da Vinci (1452-1519) was uitzonderlijk getalenteerd. Hij was niet alleen schilder, tekenaar en beeldhouwer, maar ook filosoof, uitvinder, wetenschapper, componist en humanist. Het EK Zandsculpturen 2018 “Leonardo Da Vinci” is een unieke samenwerking tussen Teylers Museum, de gemeente Zandvoort en het Zandvoorts Museum.

Op 15 juli maakte de jury met onder meer Michiel Plomp, hoofdconservator Kunstverzamelingen van Teylers Museum en verantwoordelijk voor Leonardo-tentoonstelling en museumdirecteuren uit Nederland de winnaar bekend. Sergio Ramirez uit Spanje mag zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2018 noemen!