Treinverbinding van en naar Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee is nog steeds de enige badplaats in Nederland met een directe treinverbinding vanuit Amsterdam. Het station bevindt zich bijna op het strand (200 meter)!

Vanaf Amsterdam Centraal rijdt tweemaal per uur een trein naar Zandvoort. In de zomer rijdt er vanaf Haarlem Centraal zelfs elk kwartier een trein naar Zandvoort. Binnen 10 minuten (vanuit Haarlem) of 25 minuten (vanuit Amsterdam) kun je genieten van alles dat Zandvoort te bieden heeft!

Indien je niet reist met een OV-chipkaart zijn er eenmalige chipkaarten te koop bij de automaten. Deze papieren kaartjes zijn voorzien van een chip waarmee je voorafgaand aan de reis kunt inchecken en nadien kunt uitchecken. Dit doe je bij de daarvoor bestemde palen/poortjes.

Voor de eenmalige chipkaart betaal je altijd voltarief. Hiermee kun je dus niet met korting reizen. Op de vier meest gebruikte producten (enkele reis, retour, dagkaart en het van AnaarBeter kaartje) betaal je een toeslag van € 1,- om de meerkosten te dekken. Op de Railrunner, Dagkaart Fiets, Dagkaart Hond, ICE toeslag enkele reis, Euregioticket, toeslagen treinen over HSL en voor kaartjes naar Duitsland en België betaal je geen toeslag.

Je plant jouw reis eenvoudig via de reisplanner

Voor een stap-voor-stap uitleg betreffende het aanschaffen van een eenmalige chipkaart klik je hier