Themaperioden

Zandvoort heeft een volle evenementenkalender die onder andere ingevuld wordt aan de hand van diverse themaperioden. Deze perioden zijn bij uitstek geschikt om eens nader kennis te maken met wat Zandvoort aan Zee te bieden heeft. De sportieve activiteiten, de vele kunstinitiatieven, de culinaire kant van het dorp, het Circuit Park Zandvoort en natuurlijk de prachtige natuur die het dorp omringd: alles komt tijdens de themaperioden naar voren.


Kids Adventure Week

In de voorjaarsvakantie zijn kinderen de baas in Zandvoort aan Zee. Een echte kinderburgemeester staat aan het roer en de hele week zijn er leuke, spannende, artistieke en sportieve activiteiten te doen.


Lente aan Zee

Met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in het noorden en de Amsterdamse Waterleidingduinen in het zuiden is Zandvoort aan Zee omringd door prachtige natuur. Europa's grootste bloementuin, Keukenhof, ligt om de hoek zodat u ook van deze bloemenpracht kunt genieten.


Meimaand Fietsmaand

Zandvoort aan Zee is bij uitstek geschikt als vertrekpunt voor prachtige fietstochten. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een uitgebreid fietspadennetwerk voorzien van knooppunten, maar ook Haarlem en de bollenvelden van Lisse liggen op fietsafstand. In de meimaand staan we stil bij de prachtige fietsmogelijkheden in Zandvoort.


Zandsculpturen Festival

Sinds enkele jaren strijkt de Europese top van Zandsculpturenland in augustus neer in Zandvoort aan Zee. Want waar kun je nu beter een EK Zandsculpturen houden dan in Nederlands meest bekende badplaats?! De extreem gedetailleerde kunstwerken van zand blijven nadien nog enkele maanden staan zodat iedereen deze kosteloos kan bewonderen.


Historic Grand Prix

Zandvoort aan Zee heeft een prachtig gelegen circuit met een rijke racehistorie. Eens per jaar gaan we terug in de tijd met de Historic Grand Prix op Circuit Park Zandvoort. De kers op de taart is de Grand Prix Parade die de historische raceauto's door het dorp voert.


Zandvoort goes Wild!

In oktober sluiten we het zomerseizoen af en start de bronsttijd van de vele damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Reden genoeg dus voor Zandvoort goes Wild!


Winterwonderland-maand

Tijdens de feestdagen zit u goed in Zandvoort aan Zee want vanaf halverwege december tot begin januari is het Winterwonderland-maand in de badplaats. Schaatsen aan Zee, een Wenspaviljoen, een Kerstmarkt, Kerstconcerten, de Nieuwjaarsduik en nog veel meer gezellige activiteiten vinden dan plaats. Zin in gezelligheid? = Zin in Zandvoort!