Pride at the Beach

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt voor het derde opeenvolgende jaar een uitstapje naar de ‘Beach for Amsterdam’. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2019 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 29 juli tot en met woensdag 31 juli wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.

 

Remember the past, create the future

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam ‘Remember the Past, create the future’. Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

Voor Pride at the Beach 2019 staan de parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.

 


Pride at the Beach Parade

Maandag 29 juli - Pride at the Beach Parade (15.00 uur - 16.00 uur) Om 15.00 uur is de aftrap van Pride at the Beach met de speciale Pride at the Beach Parade! Iedereen kan gezellig meedoen. Deze kleurige parade leidt de bezoekers onder begeleiding van muziek via de boulevard en het strand naar de openingsparty.


Pride at the Beach Openingsparty

Maandag 29 juli - Pride at the Beach Openingsparty (16.00 uur - 22.00 uur) Het hijsen van de regenboogvlag om 16.00 uur op het Raadhuisplein is het startsein voor de Opening party. Het belooft een fantastisch feest te worden met allerlei optredens en DJ's.


Art with Pride: Pride and Prejudice

Van eind juni tot en met eind augustus staat het museum in het teken van “homo-kunst” (zonder de vraag te stellen of homo-kunst nou eigenlijk wel bestaat of dat het heel simpelweg kunst is die toevallig door homo’s wordt gemaakt). Van fotografie tot schilderkunst, van kostuumontwerp tot sieraden, van beeldhouwwerk tot multidisciplinaire kunst.


Roze filmavond

Dinsdag 30 juli - Roze Filmavond (19.00 uur en 21.30 uur) In samenwerking met de Roze Filmdagen Amsterdam organiseert Circus Zandvoort een Roze Filmavond.


Dykes and Dogs Walk

Dinsdag 30 juli - Dykes and Dogs Walk (19.00 uur - 20.30 uur)Lekker graven, rennen en zwemmen? Pride at the Beach organiseert een wandeling van ongeveer een uur voor vrouwen en honden. Ook zonder hond kun je meewandelen.