Pride at the Beach

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt voor de tweede keer een uitstapje naar de ‘Beach for Amsterdam’. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2018 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.

 

Ook in Zandvoort trotse helden

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam ‘Heroes’. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op verschillende manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘heldenstatus’ verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.

Voor Pride at the Beach 2018 staat de parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.

 

Bekijk hier de programmaflyer

 


Pride at the Beach Parade

Maandag 30 juli - Pride at the Beach Parade (15.00 uur - 16.00 uur) Om 15.00 uur is de aftrap van Pride at the Beach met de speciale Pride at the Beach Parade! Iedereen kan gezellig meedoen. Deze kleurige parade leidt de bezoekers onder begeleiding van muziek via de boulevard en het strand naar de openingsparty.


Pride at the Beach Openingsparty

Maandag 30 juli - Pride at the Beach Openingsparty (16.00 uur - 22.00 uur) Het hijsen van de regenboogvlag om 16.00 uur op het Raadhuisplein is het startsein voor de Opening party. Het belooft een fantastisch feest te worden met allerlei optredens en DJ's.


Art with Pride

Van begin juli tot en met half augustus staat het museum in het teken van “homo-kunst” (zonder de vraag te stellen of homo-kunst nou eigenlijk wel bestaat of dat het heel simpelweg kunst is die toevallig door homo’s wordt gemaakt). Van fotografie tot schilderkunst, van kostuumontwerp tot sieraden, van beeldhouwwerk tot multidisciplinaire kunst.


Roze filmdagen

Zondag 29 en maandag 30 juli - Roze Filmavond (19.00 uur en 21.30 uur) In samenwerking met de Roze Filmdagen Amsterdam organiseert Circus Zandvoort een Roze Filmavond.


Pride at the Beach Dance

Dinsdag 31 juli - Pride at the Beach Dance (16.00 uur - 24.00 uur) Zon, zee, strand en feesten tijdens Pride at the beach. Wat wil je nog meer? Kom dan naar de Pride at the Beach Dance. De ultieme Rainbow Party op het strand met een sensationele line-up van DJ HITRO, Diva May Day, The G-Team, MC DiVine & THE WKND MILLIONAIRS


Closing Party bij Club Nautique

Woensdag 1 augustus - Pride at the Beach Closing Party (16.00 uur - 23.30 uur) De tweede editie van Pride at the Beach wordt afgesloten met een fantastische Closing Party met een schitterende vuurwerkshow verzorgd door Holland Casino.


Dykes & Dogs Walk

Woensdag 1 augustus - Dykes and Dogs Walk (19.00 uur - 20.30 uur)Lekker graven, rennen en zwemmen? Pride at the Beach organiseert een wandeling van ongeveer een uur voor vrouwen en honden. Ook zonder hond kun je meewandelen.