Parkeren in Zandvoort

Zandvoort is een “eiland” omsloten door prachtige natuurgebieden. Tijdens uw autorit ervaart u vast een voorproefje van het unieke duinlandschap en de imposante villawijken. Genoeg te zien dus, maar waar parkeert u na deze prachtige rit uw auto?

Waar te parkeren in Zandvoort aan Zee voor een heerlijk dagje aan het strand of voor een bezoek aan het gezellige casino? Parkeren in Zandvoort aan Zee kan eenvoudig op verschillende locaties. Langs de boulevard, op één van de vele parkeerterreinen of in het centrum op de aangegeven vakken of in de parkeergarage. Parkeren in Zandvoort lukt eigenlijk altijd, ook op drukke zomerdagen!

Op de boulevard parkeren in Zandvoort aan Zee

Gaat u naar het strand en wilt u niet te ver lopen? Dan is het verstandig om op tijd naar Zandvoort aan Zee te vertrekken. Langs de boulevard vindt u veel parkeerplekken. Zeker met kleine kinderen is het prettig om dicht bij de strandopgang te kunnen parkeren. Kunt u geen plekje vinden langs de boulevard? Dan kunt u terecht op één van de grotere parkeerplaatsen zoals het Watertorenplein of Parkeerterrein De Zuid. Deze parkeergelegenheden bevinden zich nog steeds op prima loopafstand van het strand. Ook kunt u op sommige dagen parkeren bij het bekende Circuit Park Zandvoort.

In het centrum van Zandvoort aan Zee kunt u parkeren in de LDC parkeergarage. Vanuit hier loopt u zo de gezellige winkelstraten van Zandvoort aan Zee in én bevindt u zich bij de vele uitgaansgelegenheden. Voor parkeren in Zandvoort aan Zee op de parkeerterreinen of langs de boulevard zijn diverse betalingsmogelijkheden beschikbaar. Met muntgeld, een betaalpas, bij de parkeerwachter op het parkeerterrein en ook via mobiele aanbieders. Dat maakt het nog gemakkelijker om te parkeren in Zandvoort aan Zee!


Boulevard en nabij de boulevard

Hier geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 20.00 uur. U kunt betalen met muntgeld, pin of telefoon. Parkeertarieven bij parkeermeters:   Minimale inworp: € 0,50   Uurtarief: € 2,50   Dagdeel (5 uur): € 10,00   Dagkaart (10 uur): € 13,45


LDC Parkeergarage Centrum & Parkeerterreinen

Betaald parkeren in Zandvoort kan op diverse parkeerterreinen en in de parkeergarage in het centrum. Wilt u meer weten over de parkeerterreinen en de parkeergarage in Zandvoort aan Zee? Kijk dan verder.


Parkeren in het centrum van Zandvoort

In de straten in het centrum (rond de winkels) geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 20.00 uur met een maximum parkeerduur van 2 uur.   Zomertarief: 1 uur € 2,50 (minimale inworp is € 0,50).   Wintertarief: 1 uur € 0,50 (minimale inworp is € 0,50).


Parkeren voor vergunninghouders

Een aantal wijken is gereserveerd voor bewoners en bedrijven met een parkeervergunning. Deze gebieden worden met borden aangegeven. Zonder vergunning mag u in deze straten niet parkeren.


Parkeren in de Frans Zwaanstraat

Voor de parkeerplaatsen in de Frans Zwaanstraat (tussen de Lijsterstraat en de Patrijzenstraat) geldt dat indien een voertuig voorzien is van een parkeerschijf waaruit de aanvang van de parkeerduur blijkt, over de eerste twee uur geen parkeerbelasting verschuldigd is. Voor de overige parkeerduur is het volgende tarief van toepassing: € 2,50 per uur


Parkeren voor mindervaliden

Op diverse plekken in Zandvoort zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor houders van een geldige invalidenparkeerkaart. Deze plaatsen zijn voorzien van een bord. De eerste twee uur is het gratis parkeren, daarna geldt het gebruikelijke parkeertarief.


Betalen

Bij alle parkeerautomaten kunt u zowel met een pinpas als met contant geld betalen. Ook is het mogelijk om voor meerdere dagen vooruit te betalen. Er zijn verschillende manieren om met uw mobiele telefoon te betalen voor parkeren. In Zandvoort kan dat via aanbieders Yellowbrick, ParkLine, ParkMobile en sms&park.


Parkeerroute

Parkeerrouteborden leiden u via de kortste route naar parkeergelegenheden. De aanwijzingen staan op de borden ‘P-route’, met een nadere aanduiding over de parkeerplaats. Zo weet u precies waar u kunt parkeren in Zandvoort.