De natuur in Zandvoort aan Zee

Natuur in Zandvoort aan Zee vindt u onder andere in de onderstaande unieke natuurgebieden. Wist u dat de kans groot is dat u in deze natuurgebieden een hert of een vos tegenkomt? En wist u dat u er urenlang kunt wandelen zonder iemand tegen te komen? Alleen de geluiden van de natuur omringen u, een ware rustgevende belevenis. Komt u ook naar de natuur in Zandvoort?


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Bewonder de unieke flora en fauna van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Fiets over het brede fietspadennetwerk of maak een heerlijke wandeling. Misschien staat u wel oog in oog met een Schotse Hooglander, Konikspaard of een Wisent? Het Nationaal Park is namelijk de enige plek in Nederland waar u Wisenten tegen het (grote) lijf kunt lopen!


Amsterdamse Waterleidingduinen

De zuidrand van Zandvoort aan Zee grenst aan één van de mooiste gebieden van Nederland: de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit waterwingebied huisvest de grootste populatie damherten van Nederland. Bovendien zijn er verspreid door het gebied bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden die vrij toegankelijk zijn.


Strand van Zandvoort aan Zee

Zomer of winter, regen of zon: het Zandvoortse strand vormt het gehele jaar door een bron van vermaak. Of dit nu is om lekker te zonnebaden, mensen te kijken vanaf het terras van één van de strandpaviljoens, te watersporten of heerlijk te wandelen met de hond, op het strand van Zandvoort aan Zee kunt u altijd terecht.


Wandelen in Zandvoort aan Zee

U kunt heerlijk wandelen in Zandvoort aan Zee. Of u nu door de rijk beboste omgeving loopt op zoek naar het vele wild, een heerlijke frisse neus haalt tijdens een strandwandeling of de historie induikt in de sloppies van Zandvoort aan Zee, het kan allemaal!


Fietsen in Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee leent zich perfect als vertrek- en eindpunt van een prachtige fietstocht. Een heerlijke dag fietsen over de verharde fietspaden van het Nationaal Park, een verfrissende fietstocht langs de kustlijn of een culturele trip richting en door Haarlem: vanuit Zandvoort aan Zee kan het allemaal!


Bunkers in Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee heeft een rijke historie. Niet alleen vanwege de ontwikkeling van vissersdorp naar badplaats, maar zeker ook vanwege de Tweede Wereldoorlog. Sporen van deze oorlog zijn nog altijd te vinden in de Amsterdamse Waterleidingduinen in de vorm van bunkers. Tijdens de bunkerwandeling van VVV Zandvoort vertelt de gids u hier alles over.