Meer dan de helft van de halve

“Kun je best”, “lukt wel”, “loop je op karakter nog uit joh”. Als je het maar vaak genoeg hoort, ga je het vanzelf geloven. Overtuigd dat die 21,1 km me zou gaan lukken, trainde ik zo vaak ik kon. Maar met een verbouwing en twee banen is dat helaas maximaal twee keer per week. Is dat genoeg voor een halve marathon? Nope.

Ik had de realiteit in willen halen, maar ze liep harder dan ik. Toen ik na vijftien trainingen nog steeds geen 10 kilometer had gelopen, kon ik er niet meer omheen. Tijdens de Circuit Run ga ik niet voor de halve marathon maar voor de 12 kilometer. Want meedoen om het meedoen is nog altijd beter dan langs de kant staan.

Eitje? Mwah. Het is nog steeds een flinke tocht, dus hoog tijd om die magische grens van 10 kilometer aan te tikken in mijn trainingen! Meteen een mooie kans om mijn nieuwe buurt een beetje te verkennen. Ik mag dan naar Zandvoort zijn verhuisd, een van de mooiste stukjes Amsterdam ligt plotseling op 300 meter van mijn voordeur: de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Omdat ik de weg nog niet zo goed weet in Zandvoort ben ik op zoek gegaan naar bestaande routes. Zo kwam ik op een superhandig overzicht van de mooiste wandelroutes in het natuurgebied: https://awd.waternet.nl/wandelroutes

Ook hier heb je Amsterdam canals, maar dan in de vorm van kanalen met toekomstig drinkwater. Ze zijn misschien iets minder beroemd, maar stukken schoner zo zonder fietswrakken op de bodem. Je vindt er hordes herten in plaats van troepen toeristen. Nergens scooters of taxi’s, één grote zuurstof detox voor mijn stadslongen.

Helemaal toepasselijk kies ik voor de route ‘Rijnwater tot rein water’. Oorspronkelijk een wandelroute om drie uur over te doen, maar ik rende ‘m in iets meer dan een uur. Je loopt dwars door de wilde natuur, mee met de route die het drinkwater aflegt van Rijnwater tot kraanwater.

De paden zijn zowel verhard als onverhard en hoogteverschillen tackelen is flink bikkelen; een prima voorbereiding voor de Circuit Run dus. Na het klimmen over de duinen zie ik uit naar de beloning van een lekkere douche. Helaas zit dat er niet in: het warme water is nog niet aangesloten in het nieuwe huis…

Marieke


Gerelateerde berichten


Klaar voor de start… af!


Lees Meer..

Ruisende zee en ronkende motoren


Lees Meer..

Een rondje door de achtertuin


Lees Meer..