Kitesurfen

Kitesurfen hoort bij Zandvoort aan Zee. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen deze watersport gaan beoefenen. Het is een spectaculair gezicht.

Maar kitesurfers en badgasten samen op 1 strand brengt een zeker risico met zich mee. Daarom heeft de gemeente drie plaatsen aangewezen waarvandaan je mag kitesurfen.

De officiële aan- en afvaartplaatsen zijn:

1. het gebied tussen strandpaal 63.650 en 63.800 (ter hoogte van George 5);
  2. het gebied tussen strandpaal 64.850 en 65.000 (ter hoogte van The Spot en Reddingsbrigade noord) en
  3. het gebied tussen strandpaal 66.950 en 67.100 (ter hoogte van de Watersportvereniging en Reddingsbrigade zuid).

Medewerkers van  The Spot en de Watersportvereniging zetten dagelijks borden uit om de gebieden exact te markeren waar je mag kitesurfen. Ze worden met hoog- en laagwater mee verplaatst. De gemeente stelt de borden beschikbaar.