Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Endurance 4-uurs Mountainbike race

5 januari @ 15:30 - 19:30

Evenement Navigatie

Vorig jaar was de eerste 4-uurs ‘Endurance’-ATB/MTB race van Zandvoort. Een ‘try-out’ van een nieuw evenement om het Mountainbiken in Zandvoort onder de aandacht te brengen en om de bekende MTB-ers in en om Zandvoort een uitdagende race voor te schotelen in een unieke ambiance. Gelijktijdig wordt ook de Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap voor GT- en tourwagens verreden op Circuit Zandvoort.

Vorig jaar was de race kleinschalig met een kleine 50 deelnemers. Komende editie (5 januari 2019) krijgt de vriendschappelijke MTB-race een serieuzer vervolg. De samenwerking met het Circuit Zandvoort is optimaal. Het Circuit Zandvoort is een zeer goed gastheer voor de Dunebikers en MTB-ers die inmiddels uit het hele land naar Zandvoort komen.

De Endurance-race start om 15.30 uur en wordt afgevlagd met vuurwerk naast de hoofdtribune in het donker om 19.30 uur (gelijk aan de autorace).
De opzet van de race is eenvoudig. Zoveel mogelijk rondjes rijden in 4 uur. Het ronde-parcours wordt gemaakt van de onverharde weg en het Dunebikers MTB-parcours. Een team bestaat uit maximaal 4 rijders en die mogen per ronde wisselen. Er is een wedstrijd- en een recreantencompetitie.

De start en verzamelpunt is in restaurant ‘La Course’, bij het ‘tunneltje’ richting het paddock. De toeschouwers (gratis toegang) kunnen zich daar ook vermaken. Bij het ‘wisselpunt’ op het terras kunnen toeschouwers zowel de autorace bekijken als de Mountainbikers toejuichen. De deelnemende fietsers kunnen daar wachten op hun teamgenoot en op adem komen.

De organisatie ligt in handen bij mountainbikeninzandvoort.nl en Versteege wielersport, met behulp van Circuit Zandvoort en de Dunebikers.

Gegevens

Datum:
5 januari
Tijd:
15:30 - 19:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.mountainbikeninzandvoort.nl

Locatie

la course
Burg van Alphenstraat 108
zandvoort ,
+ Google Maps