Laden Evenementen

« Alle Evenementen

EK Zandsculpturenfestival

1 juli - 31 oktober

| Gratis

Op maandag 1 juli gaat het Europees Kampioenschap Zandsculpturen festival in Zandvoort aan Zee van start.

Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen beelden van ongeveer 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog. Verdeeld over het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein wordt 200.000 kilo speciaal sculptuurzand gestort, aangezien strandzand niet geschikt is.

De kunstenaars zijn geselecteerd uit de database van de WSSA, waarin ongeveer 600 hooggekwalificeerde kunstenaars uit alle werelddelen zijn vertegenwoordigd. Verschillende zandkunstenaars uit Europa zullen deelnemen aan deze wedstrijd.

Het thema van dit jaar is: nog niet bekend. Op zondag 14 juli wordt er bekend gemaakt welke kunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2019 mag noemen. De zandsculpturen zijn vaak te bewonderen tot november!

De organisatie van het kampioenschap ligt in handen van de Zandacademie, onder auspiciën van de World Sand Sculpting Academy, WSSA.  De WSSA is een organisatie die al meer dan 20 jaar wereldwijd competities organiseert, die officieel erkend zijn door zowel de kunstenaars als de steden die deze competities “hosten”.

Omdat er veel belangstelling bestaat voor de kunstvorm zandsculptuur, is in 2014 de basis gelegd voor de eerste Zandsculpturenroute van Europa. In 2015 is dit initiatief verder uitgebouwd met sculpturen in omliggende gemeenten.

 

Voordelig samen met de trein.

Reis gezellig samen met je beste vriendin, vriend of partner met de trein naar het Zandsculpturenfestival met de voordelige NS Zomertoer. Dat is een dagkaart voor 2 personen voor maar € 29,00. Dat is maar € 14,50 per persoon! De NS Zomertoer bestel je gemakkelijk hier online.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast uw terugreis.

 

Gegevens

Begin:
1 juli
Einde:
31 oktober
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkplein
2042JH + Google Maps