• Dit event is voorbij.

17 september @ 15:00

| € 5

Evenement Navigatie

Na het zomerreces treedt het Prinses Christina Concours op in de Protestantse Kerk tijdens de Classic Concertreeks.

Het Van Mieris Trio is een pianotrio met de wortels in Den Haag. Olfje van der Klein (viool), Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano) begonnen met samenspelen als onderdeel van het kamermuziek programma aan het Koninklijk Conservatorium. In december 2015 speelde het trio in het Abrahamsen-project, waarbij de Traumlieder (geschreven in 2010) van Hans Abrahamsen werd opgevoerd en waarbij het trio lessen kreeg van de componist zelf. Naast deze masterclasses heeft het trio lessen gevolgd bij onder andere Ellen Corver, Janet Krause en Michel Strauss. De leden van het trio studeren momenteel ook aan het Koninklijk Conservatorium. Olfje en Rogier hebben dit jaar hun bachelor afgesloten, Rik zit in het eerste jaar van zijn master. Olfje en Rik gebruiken beiden een instrument van het Nationaal Muziek Instrumentenfonds, Rogier heeft van dit fonds een strijkstok in bruikleen. Het Van Mieris Trio treedt regelmatig op in Nederland. Zo hebben zij o.a. in de vernieuwde Hanos Zaal in Apeldoorn en in de Nieuwe Kerk te Den Haag gespeeld. In mei 2016 namen zij op uitnodiging deel aan het prestigieuze ECMA Festival, de European Chamber Music Academy. Hier hebben ze lessen gehad van vooraanstaande docenten uit Europa waaronder Hatto Beyerle, Avedis Kouyoumdjian en Johannes Meissl.

Het Van Mieris Trio is vernoemd naar Frans van Mieris, een Nederlandse schilder uit de 17e eeuw. Hij wordt geroemd om zijn verfijnde schilderwerk en warm en diep kleurenpallet. Het pianotrio streeft ernaar deze kwaliteiten in hun spel te laten weerklinken.

Het programma is nog onder voorbehoud. Een half uur voor aanvang van de concerten is de kerk geopend.

Protestantse Kerk
Poststraat 1