Hét Britse festival in Zandvoort

 

Tijdens het British Festival wordt heel Zandvoort aan Zee Brits. Met het lekkerste eten en drinken dat onze westerburen hebben te bieden, de leukste activiteiten en de gezelligste aankleding zijn het dorp, het circuit en het strand het eerste weekend van juli in Britse sferen.

Op het circuit kunnen raceliefhebbers zich tijdens het British Race Festival vergapen aan Britse raceauto’s in diverse klassen. Een typische rode dubbeldekker brengt je kosteloos van de ene locatie naar de andere. En heb je hem net gemist, niet getreurd: houd de Britse taxi aan en laat je kosteloos vervoeren naar jouw volgende activiteit. Natuurlijk kun je ook plaatsnemen voor een leuk rondje site-seeing langs de boulevard en door het dorp.

Waan je een weekend in Groot-Brittannie tijdens het British Festival van 6 tot en met 8 juli 2018 in Zandvoort aan Zee .


Britse sporten

Groot-Brittannië is de bakermat van het hedendaagse voetbal, maar dat is natuurlijk niet de enige sport waarmee je het land associeert. Wat dacht je van hondenrennen, tennis, high land games of darts? Van 6 tot en met 8 juli kom je ze allemaal tegen.


Theetijd!

Dat Britten van thee houden is algemeen bekend. Black Assam tea met melk of Lapsang Souchong thee met een schijfje limoen zijn voor onze westerburen niet te versmaden. Net als een shephards pie, fish ’n chips en zelfs haggis… Maak kennis met deze lekkernijen tijdens het British Festival.


To be or not to be…

De beroemdste zin van één van grootste schrijvers die Groot-Brittannië heeft voortgebracht. Maar zeker niet het enige culturele hoogstandje, want met hun musicals, boeken, voorstellingen zijn de Britten zijn een cultureel volkje.


Bond, Britpop & Beatles

James Bond bereikt dit jaar de respectabele leeftijd van 65 jaar! Reden genoeg voor een feestje! Met de geweldige Britpop van bijvoorbeeld Blur, Oasis, Radiohead en Supergrass is er geen ontkomen aan. En natuurlijk zetten we 55 jaar na dato ook de Beatlemania voor nog één weekend voort.


"Zorg alstublieft voor deze beer..."

Natuurlijk is er voor volwassenen voldoende te doen, te eten en te drinken, maar ook met kinderen is dit festival het bezoeken waard. Hoe gaaf is het om honden te zien racen op het strand en hoe lekker het om te snoepen van een afternoon tea? En wie weet loop je Beertje Paddington wel tegen het lijf.


Meer dan Schotse kilten en Victoriaanse jurken

Niet alle Britse mannen dragen een bolhoed met wandelstok en niet alle vrouwen zijn gehuld in Victoriaanse kledij, maar dat de Britten een opvallende kledingsmaak hebben, moge duidelijk zijn. Dus trek jouw kilt aan en laat je zien!